Overslaan
Delhaize logo

Welkom

Naar mijn profiel
0

Productterugroeping:« VEGAN GIRASOLI SPINAZIE 250G »Lees meer >

Recept zoekresultatenTurkey pie & mashed potatoes
Delhaize logo
  • Turkey pie & mashed potatoes
    B
Turkey pie & mashed potatoesB

Turkey pie & mashed potatoes

Gemiddeld
> 60 min.
5/5

Ingrediënten voorPorties

4 porties
  • 600 g kalkoenhaasjes
  • 1 eidooier
  • 2 stengels witte selder
  • 1 preiwit
  • 200 g wortelen
  • 250 g kleine witte champignons
  • 1 plak bladerdeeg
  • 1/2 el melk
  • 2 gevogeltebouillon blokjes
  • 80 g bloem
  • 80 g boter
  • 1 kruidentuiltje
  • peper
  • 8 takjes bieslook (voor de puree)
  • 800 g bloemige aardappelen (voor de puree)
  • 2 dl melk (voor de puree)
  • 50 g boter (voor de puree)
  • nootmuskaat (voor de puree)
  • 600 g kalkoenhaasjes
  • 1 eidooier
  • 2 stengels witte selder
  • 1 preiwit
  • 200 g wortelen
  • 250 g kleine witte champignons
  • 1 plak bladerdeeg
  • 1/2 el melk
  • 2 gevogeltebouillon blokjes
  • 80 g bloem
  • 80 g boter
  • 1 kruidentuiltje
  • peper
  • 8 takjes bieslook (voor de puree)
  • 800 g bloemige aardappelen (voor de puree)

Begin met koken

: 40 min. + 30 min. kooktijd + 30 min. afkoeltijd
1
Schil de wortelen en snijd ze in schijfjes. Snijd de preiwitten in halve schijfjes en de selder in kleine stukken. Snijd de champignons in 2. Doe alles in een kookpot met de kalkoenhaasjes in grote stukken, 1,5 l water, de verkruimelde bouillonblokjes en het kruidentuiltje. Breng aan de kook en laat 30 min. pruttelen.
2
Giet de bereiding af en bewaar de bouillon. Smelt de boter in de kookpot, bestuif ze met bloem en meng 1 min. op een matig vuurtje. Giet er beetje bij beetje en al kloppend 1 l bouillon bij. Laat een beetje indikken op een zacht vuurtje. Voeg de groenten en de kalkoen toe en breng verder op smaak. Verdeel over 4 individuele ovenschaaltjes en laat afkoelen.
3
Maak de puree: schil de aardappelen, snijd ze in stukken en kook ze 20 min. in kokend gezouten water.
4
Verwarm intussen de oven voor op 180°C. Snijd het bladerdeeg in 4, bevochtig de randen van het deeg lichtjes en bedek de kleine schaaltjes. Druk het deeg op de kanten van de schaaltjes vast. Klop de eidooier met 1⁄2 el melk en bestrijk er het deeg mee. Bak 25 min. goudbruin in de oven.
5
Giet de aardappelen af en plet ze met de boter, de melk, peper, zout en geraspte nootmuskaat. Verdeel de puree over vuurvaste potjes, bestrooi met gehakte bieslook en serveer met de pies.
1
Schil de wortelen en snijd ze in schijfjes. Snijd de preiwitten in halve schijfjes en de selder in kleine stukken. Snijd de champignons in 2. Doe alles in een kookpot met de kalkoenhaasjes in grote stukken, 1,5 l water, de verkruimelde bouillonblokjes en het kruidentuiltje. Breng aan de kook en laat 30 min. pruttelen.
2
Giet de bereiding af en bewaar de bouillon. Smelt de boter in de kookpot, bestuif ze met bloem en meng 1 min. op een matig vuurtje. Giet er beetje bij beetje en al kloppend 1 l bouillon bij. Laat een beetje indikken op een zacht vuurtje. Voeg de groenten en de kalkoen toe en breng verder op smaak. Verdeel over 4 individuele ovenschaaltjes en laat afkoelen.
3
Maak de puree: schil de aardappelen, snijd ze in stukken en kook ze 20 min. in kokend gezouten water.
4
Verwarm intussen de oven voor op 180°C. Snijd het bladerdeeg in 4, bevochtig de randen van het deeg lichtjes en bedek de kleine schaaltjes. Druk het deeg op de kanten van de schaaltjes vast. Klop de eidooier met 1⁄2 el melk en bestrijk er het deeg mee. Bak 25 min. goudbruin in de oven.
5
Giet de aardappelen af en plet ze met de boter, de melk, peper, zout en geraspte nootmuskaat. Verdeel de puree over vuurvaste potjes, bestrooi met gehakte bieslook en serveer met de pies.
Nutritionele informatie
B
Per 100g: Energie: 106 kcal – Vetten: 4,2 g – Koolhydraten: 10 g – Vezels: 0,8 g – Eiwitten: 6,5 g
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g: Energie: 106 kcal – Vetten: 4,2 g – Koolhydraten: 10 g – Vezels: 0,8 g – Eiwitten: 6,5 g
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Orientaals
Eindejaar,Moederdag
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Filet | Kalkoen

Delhaize

Filet | Kalkoen

+/- 750 gr

+/-€9,74

Eieren | Medium | Vrije uitloop

Delhaize

Eieren | Medium | Vrije uitloop

6 st

€2,09

Groene selder | Verpakt per stuk | Cat1

Delhaize

Groene selder | Verpakt per stuk | Cat1

1 st

€1,59

Prei | Bussel | Cat1

Delhaize

Prei | Bussel | Cat1

1 st

Kleine Leeuw, kleine prijs

€2,49

Wortelen Bos | Verpakt

Delhaize

Wortelen Bos | Verpakt

1 st

€2,19

Belgische | Champignons

Delhaize

Belgische | Champignons

250 gr

€1,49

Bladerdeeg | Vers

Delhaize

Bladerdeeg | Vers

230 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,79

Karnemelk | Bio

Delhaize

Karnemelk | Bio

1 l

Bio

€1,89

Zachte boter | Opgeklopt

Balade

Zachte boter | Opgeklopt

130 gr

€2,99

Kruidentuiltje | Kruiden | Verpakt

Delhaize

Kruidentuiltje | Kruiden | Verpakt

20 gr

€1,79

Bieslook | Kruiden | Verpakt

Delhaize

Bieslook | Kruiden | Verpakt

20 gr

€1,65

Aardappel | Vastkokend 1kg

Delhaize

Aardappel | Vastkokend 1kg

1 kg

€2,79

Kruiden | Nootmuskaat | Gemalen

365

Kruiden | Nootmuskaat | Gemalen

100 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,19

Reeds in je keuken

Bouillon met laag zoutgehalte   | Kip |  108 g

Knorr

Bouillon met laag zoutgehalte | Kip | 108 g

109 gr

€2,75

Tarwebloem

Delhaize

Tarwebloem

1 kg

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,49

Kruiden | Peper | Gemalen

365

Kruiden | Peper | Gemalen

100 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,25

Totaal:
+/-€32,68