Recept zoekresultatenTunesische soep
Delhaize logo
  • Tunesische soep

Tunesische soep

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

4 op 5
Eindejaar
Soepen
Tunesische soep

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 1 bosje verse koriander
  • peper
  • harissa in tube (facultatief)
  • 50 g vermicelli
  • 240 g gekookte kikkererwten uit blik (netto uitgelekt gewicht)
  • 2 vetarme bouillonblokjes van gevogelte
  • 70 g tomatenconcentraat
  • 1 afgestreken koffielepel gemalen komijn
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 petite gousse knoflookteentje
  • 1 citroen
  • 300 g wortelen
  • 1,3 l water

Begin met koken

  1. Schraap de wortelen, snij ze in de lengte in 4 en snij ze dan fijn.
  2. Rasp de schil van de citroen fijn en doe de geraspte schil in een stoofpot met de olijfolie. Voeg de geperste knoflook en de komijn toe, laat 2 min. sudderen op een zacht vuur en doe er dan de wortelen bij.
  3. Meng 1 min. en voeg het water toe, de verkruimelde bouillonblokje(s) en het tomatenconcentraat. Breng aan de kook, zet het deksel op de pot en laat 10 min. zacht sudderen.
  4. Spoel de kikkererwten goed onder koud stromend water, laat ze uitlekken en doe ze bij in de pot. Voeg de vermicelli toe en breng alles opnieuw aan de kook. Laat nog 4 min. sudderen.
  5. Voeg de grofgehakte koriander toe en breng op smaak met peper en zout.
  6. Serveer meteen met brood.

Kooktip

Serveer de harissa apart zodat iedereen, naar eigen smaak, zijn soep kan kruiden.

Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Andere wereldkeuken
Eindejaar
Overig
Alle seizoenen
Soepen
  • Tunesische soep