Recept zoekresultatenTulpen voor ijs en fruit
Delhaize logo
  • 00:00
    -03:18
    E
  • Tulpen voor ijs en fruit

Tulpen voor ijs en fruit

Moeilijkheid

Gemiddeld

Duur

< 30 min.

Budget

Score

Nog niet beoordeeld
Andere
Overig
Dessert
Tulpen voor ijs en fruitE

Ingrediënten voor 8 Porties

8 Porties
  • 75 g boter
  • 4 eiwitten
  • 150 g patisseriebloem
  • 200 g bloemsuiker

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Bloem | Tarwe | Fijngebak
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Reeds in je keuken
  • Geklaarde boter
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Bloemsuikermolen
    250 gr
    5,80 €/kg
    €1,45
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 10 min. + 7 min. per bakbeurt

    1. Verwarm de oven voor op stand 6 (180°C).
    2. Klop de eiwitten met de suiker en de bloem, voeg dan de gesmolten boter toe. Klop tot een glad deeg.
    3. Bedek de ovenplaat met een siliconenmatje. Schep er met een eetlepel hoopjes deeg op, leg ze ver genoeg van elkaar. Strijk ze met de bolle kant van de lepel zo dun mogelijk uit.
    4. Bak ± 7 min. tot de koekjes lichtbruin en de randen bruin zijn. Maak ze voorzichtig los met een spatel en geef ze een tulpvorm door ze meteen in kommetjes te drukken. Laat ze volledig afkoelen in de kommetjes zodat de vorm goed behouden blijft.
    5. Je kan ook tuiles (gebogen vorm) of rolletjes maken door het deeg in de lengte uit te strijken: voor tuiles leg je de warme koekjes over een fles en voor rolletjes rol je ze rond een deegrol.
    6. Vul ze met roomijs, slagroom of fruitsalade. Doe dit net voor het serveren zodat ze krokant blijven.

    Kooktip

    Goed om te weten: vocht maakt deze soort krokante koekjes zacht. Bewaar de goed afgekoelde koekjes tot net voor het opdienen in een metalen doos (ten hoogste 24 uur).

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 1497; energie (kCal): 358; vetten (g): 12,9; verzadigde vetten (g): 7,4; koolhydraten (g): 54,8; suikers (g): 35,7; vezels (g): 1,1; eiwitten (g): 6,4; zout (g): 0,6. Energie (kcal/portie): 247,45
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Overig
    Andere
    Overig
    Overig
    Andere
    Dessert
    • 00:00
      -03:18
      E
    • Tulpen voor ijs en fruit

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Bloem | Tarwe | Fijngebak
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Reeds in je keuken
  • Geklaarde boter
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Bloemsuikermolen
    250 gr
    5,80 €/kg
    €1,45