Recept zoekresultatenTruffelbrownies
Delhaize logo
  • TruffelbrowniesE

Truffelbrownies

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

> 30 min.

Budget

Score

3 op 5
Andere
Overig
Dessert
TruffelbrowniesE

Ingrediënten voor 8 Porties

8 Porties
  • 60 g boter
  • 1,6 dl room
  • 1/2 koffielepel zout
  • 1/4 koffielepel bakpoeder
  • 70 g bloem
  • 200 g suiker
  • 2 eieren
  • 3/5 dl melk op kamertemperatuur
  • 200 g pure chocolade
  • 2 eetlepels poedersuiker (optioneel)

Begin met koken

Bereidingstijd: 40 min. + 20 min. in de oven

  1. Verwarm de oven voor op 160°C.
  2. Meng de bloem met het bakpoeder en het zout.
  3. Laat de boter smelten op een zacht vuur, samen met 85 g chocolade. Voeg de melk toe.
  4. Klop de eieren wit en schuimig met de suiker. Meng met de gesmolten chocolade. Voeg er het bloemmengsel bij, roer goed.
  5. Beboter een vierkante bakvorm, bestuif met bloem en stort het deeg erin. Bak in de oven gedurende 20 min.
  6. Haal uit de oven en duw met je duimen voorzichtig op de cake, zodat hij een beetje inzakt, behalve aan de kanten. Zo krijgt het gebak een licht opstaande rand.
  7. Breek de rest van de chocolade in een kom, voor de ganache. Breng de room voorzichtig aan de kook, op een zacht vuur. Haal van het vuur en giet de hete room over de chocolade. Roer goed, zodat de chocolade smelt. Giet over de brownies en laat afkoelen.
  8. Snijd het gebak in kleine stukjes en bestuif met poedersuiker.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 1617; energie (kCal): 388; vetten (g): 21,7; verzadigde vetten (g): 13,1; koolhydraten (g): 43,7; suikers (g): 37,2; vezels (g): 1; eiwitten (g): 4,7; zout (g): 0,4. Energie (kcal/portie): 425,64
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Overig
Andere
Overig
Overig
Alle seizoenen
Dessert
  • TruffelbrowniesE