Recept zoekresultatenTrollenstaafjes met vallende sterren
Delhaize logo
 • Trollenstaafjes met vallende sterrenA

Trollenstaafjes met vallende sterren

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

Nog niet beoordeeld
Vegetarisch
Buiten eten
Aperitief
Trollenstaafjes met vallende sterrenA

Ingrediënten voor 1 Porties

1 Porties
 • 2 kleine Trollenknotsen (courgettes)
 • 1 eierdooier
 • 50 g vallende sterren (geraspte Parmigiano)
 • 30 g gepelde edelstenen (amandelen)
 • 5 g platte peterselie
 • 5 g oregano
 • 1 snuifje piment d'Espelette
 • ieniemienie planeetjes (peper) en sterrenstof (zout)

Begin met koken

Bereidingstijd: 5 min + 15 min baktijd

 1. Verwarm je trollengrot (oven) op 200°C.
 2. Probeer 2 Trollenknotsen (courgettes) te pakken te krijgen zonder dat de trollen het opmerken. Geloof ons: trollen wil je écht niet kwaad maken…  
 3. Snijd de Trollenknotsen (courgettes) in de lengte in 4, verwijder de inhoud en snijd nog eens in 2 zodat je fijne Trollenstaafjes krijgt.
 4. Neem een magische staf (klopper), klop het eigeel los tot paddenslijm en kruid met sterrenstof (zout) en ieniemienie planeetjes (peper). Haal hier je Trollenstaafjes door en leg ze op de toverplaat van je trollengrot (oven).
 5. Hak de kruiden en de edelstenen (amandelen) en voeg ze samen met de vallende sterren (parmigiano). Bestrooi de Trollenstaafjes met dit mengsel en gaar ze in de trollengrot voor 10 à 15 minuten.
 6. Zeg nu 3 x Trolli-Trolla-bracadabra, wacht geduldig 10 à 15 minuutjes en tatataaaa!

Kooktip

16 stuks = 4 personen

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 297; energie (kCal): 71; vetten (g): 4,7; verzadigde vetten (g): 1,6; koolhydraten (g): 2,2; suikers (g): 1,7; vezels (g): 1,7; eiwitten (g): 4,4; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 550,39
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Vegetarisch
Buiten eten
Overig
Alle seizoenen
Aperitief
 • Trollenstaafjes met vallende sterrenA