Iedere donderdag nieuwe promoties
Thuislevering vanaf €5,95
Gratis ophalen in de winkel vanaf €150
Bezorgd tot aan je voordeur van 7u tot 21u
Gepersonaliseerde voordelen met je SuperPlus-kaart

NIEUW NIEUW NIEUWOns nieuw exclusief abonnement is er! Delhaize delivery +, dat is onbeperkt je boodschappen thuis leveren vanaf € 10 per maand.Lees meer

Informatie:om je gebruikerservaring op delhaize.be te verbeteren, zullen wij enkele updates uitvoeren. Hierdoor zal de website en de My Delhaize-app vanavond onbeschikbaar zijn vanaf 23u tot zondagochtend.

Recept zoekresultatenTrio van rode tonijn met atjar
Delhaize logo
  • Trio van rode tonijn met atjar

Trio van rode tonijn met atjar

Moeilijkheid

Gemiddeld

Duur

< 30 min.

Budget

€€

Score

Nog niet beoordeeld
Andere
Overig
Hoofdgerecht
Trio van rode tonijn met atjar

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 1 courgette
  • 2 tomaten
  • 4 sperziebonen
  • 400 g rode tonijnfilets
  • 1 kwartje rode paprika
  • 4 peulen
  • Peper van de molen
  • hoi-sinsaus
  • Fleur de sel
  • 1 gele paprika
  • Xerez-azijn

Begin met koken

  1. Snij de tonijn in 12 kleine medaillons. Verhit een antikleefpan zonder vetstof. Als ze heet is, bak er dan de stukken tonijn in gedurende 30 seconden aan elke zijde (de kern moet rauw blijven). Doe er zout en peper op en zet opzij.
  2. Was de courgette en snij ze in fijne stukjes. Verhit een scheut azijn in een bakpan en braad daarin de courgettes aan met zout en peper. Roer regelmatig om en zet opzij wanneer de groente gaar is (maar nog lichtjes beetvast).
  3. Doe hetzelfde met de gele paprika die je vooraf ontpit. Blancheer tot slot de tomaten (nadat je er eerst met de punt van een mes bovenaan een kruis in hebt gesneden) gedurende 1 minuut in kokend water.
  4. Hou ze onder koud stromend water en pel ze. Zet de malse kwartjes opzij (verwijder de pitten). Bak ze vervolgens gedurende dertig seconden met een koffielepel azijn en zout en peper.
  5. Blancheer de bonen en de peulen (hou ze onmiddellijk na het koken onder ijskoud water, zodat ze mooi groen blijven). Verwarm de hoi-sinsaus in een steelpan.
  6. Schik op elk bord drie tonijnmedaillons waarop je de atjar legt. Versier met een boon, een peul en een stuk rode paprika. Omcirkel met hoi-sinsaus en dien onmiddellijk op.

Kooktip

Tonijn en atjar kunnen naar wens warm of koud worden opgediend.

Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Overig
Andere
Overig
Diner
Alle seizoenen
Hoofdgerecht
  • Trio van rode tonijn met atjar