Recept zoekresultatenTrio van dips: Dip met witte bonen, spinazie, citroen en komijn
Delhaize logo
  • Trio van dips: Dip met witte bonen, spinazie, citroen en komijnA

Trio van dips: Dip met witte bonen, spinazie, citroen en komijn

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

5 op 5
Vegetarisch
Sauzen en specerijen
Trio van dips: Dip met witte bonen, spinazie, citroen en komijnA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 300 g jonge spinazie
  • 1 bio citroen
  • 240 g witte reuzebonen uit blik
  • 2 takjes verse tijm
  • 1/2 koffielepel komijnpoeder
  • 1 snuifje piment d'Espelette
  • peper en zout
  • 1 kl olijfolie

Begin met koken

Bereidingstijd: 15 min

  1. Stoom de spinazie 5 min, laat schrikken onder koud water en wring met de vingers uit. Mix de spinazie samen met 1 el geraspte citroenzeste, het citroensap, de witte bonen (gespoeld en uitgelekt) en de rest van de ingrediënten.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 249; energie (kCal): 59; vetten (g): 1,3; verzadigde vetten (g): 0,2; koolhydraten (g): 6; suikers (g): 0,7; vezels (g): 4; eiwitten (g): 3,9; zout (g): 0,3. Energie (kcal/portie): 88,62
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Vegetarisch
Aperitief
Sauzen en specerijen
  • Trio van dips: Dip met witte bonen, spinazie, citroen en komijnA