Tortilla’s met rundvlees en guacamole
Moeilijkheid
MakkelijkDuur
< 30 min.Budget
€Score
Nog niet beoordeeldAndere
Terug naar school,Student
Hoofdgerecht
Winkelen voor dit recept


Ingrediënten voor 4 Porties
- 1 afgestreken koffielepel komijn
- 1 rode ui (of 1 kleine)
- 1 Romeinse sla
- 2 rijpe Hass avocado's
- 4 eetlepels olijfolie
- 600 g minuutsteak
- 2 limoenen
- 2 eetlepels fijngehakte koriander
- chilipoeder
- een pakje van 8 Torti’Wraps (diameter 20 cm)
- 5 tomaten
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
S2009113008000170000
F2015060500314850000
F2001110600320720000
Laad nog 4 producten
Begin met koken
- Meng de olie, het chilipoeder en de komijn in een schaal. Voeg de in fijne reepjes gesneden steaks toe, meng en zet opzij.
- Ontpit 4 tomaten en snij ze in grote blokjes. Snij de Romeinse sla in sliertjes. Zet opzij.
- Prak het vruchtvlees van de avocado’s met het sap van 1 of 2 limoenen (afhankelijk van je eigen smaak) met behulp van een vork. Voeg de heel fijngesnipperde ui toe, de koriander en 1 ontpitte en in heel kleine blokjes gesneden tomaat. Meng en breng op smaak met peper en zout.
- Bak het vlees bruin in een wok of grote braadpan op hoog vuur, breng op smaak met peper en zout.
- Verwarm de tortilla’s tussen 2 borden in de microgolfoven.
- Serveer alle ingrediënten apart, zodat elkeen zijn tortilla naar eigen smaak kan samenstellen.
Kooktip
Serveer ook nog een kommetje met geraspte cheddar om op het vlees te strooien.
Nutritionele informatie
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 641; energie (kCal): 154; vetten (g): 9,4; verzadigde vetten (g): 2,3; koolhydraten (g): 10,3; suikers (g): 2,6; vezels (g): 1,7; eiwitten (g): 6,6; zout (g): 0,3. Energie (kcal/portie): 972,05
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.Nutritionele informatie
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Mexicaans
Andere
Terug naar school,Student
Diner
Alle seizoenen
Hoofdgerecht
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
S2009113008000170000
F2015060500314850000
F2001110600320720000
Laad nog 4 producten