Recept zoekresultatenTortilla’s met rundvlees en guacamole
Delhaize logo
  • Tortilla’s met rundvlees en guacamoleA

Tortilla’s met rundvlees en guacamole

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

Nog niet beoordeeld
Andere
Terug naar school,Student
Hoofdgerecht
Tortilla’s met rundvlees en guacamoleA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 1 afgestreken koffielepel komijn
  • 1 rode ui (of 1 kleine)
  • 1 Romeinse sla
  • 2 rijpe Hass avocado's
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 600 g minuutsteak
  • 2 limoenen
  • 2 eetlepels fijngehakte koriander
  • chilipoeder
  • een pakje van 8 Torti’Wraps (diameter 20 cm)
  • 5 tomaten

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Kruiden | Komijn
    33 gr
    92,42 €/kg
    €3,05
    S2009113008000170000
  • Rode uien | Verpakt
    750 gr
    1,45 €/kg
    €1,09
    F2015060500314850000
  • Romeinse sla | Verpakt
    1 st
    1,99 €/st
    €1,99
    F2001110600320720000
  • Avocado
    1 st
    1,19 €/st
    €1,19
    F2021111500091170000
  • Begin met koken

    1. Meng de olie, het chilipoeder en de komijn in een schaal. Voeg de in fijne reepjes gesneden steaks toe, meng en zet opzij.
    2. Ontpit 4 tomaten en snij ze in grote blokjes. Snij de Romeinse sla in sliertjes. Zet opzij.
    3. Prak het vruchtvlees van de avocado’s met het sap van 1 of 2 limoenen (afhankelijk van je eigen smaak) met behulp van een vork. Voeg de heel fijngesnipperde ui toe, de koriander en 1 ontpitte en in heel kleine blokjes gesneden tomaat. Meng en breng op smaak met peper en zout.
    4. Bak het vlees bruin in een wok of grote braadpan op hoog vuur, breng op smaak met peper en zout.
    5. Verwarm de tortilla’s tussen 2 borden in de microgolfoven.
    6. Serveer alle ingrediënten apart, zodat elkeen zijn tortilla naar eigen smaak kan samenstellen.

    Kooktip

    Serveer ook nog een kommetje met geraspte cheddar om op het vlees te strooien.

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 641; energie (kCal): 154; vetten (g): 9,4; verzadigde vetten (g): 2,3; koolhydraten (g): 10,3; suikers (g): 2,6; vezels (g): 1,7; eiwitten (g): 6,6; zout (g): 0,3. Energie (kcal/portie): 972,05
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Mexicaans
    Andere
    Terug naar school,Student
    Diner
    Alle seizoenen
    Hoofdgerecht
    • Tortilla’s met rundvlees en guacamoleA

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Kruiden | Komijn
    33 gr
    92,42 €/kg
    €3,05
    S2009113008000170000
  • Rode uien | Verpakt
    750 gr
    1,45 €/kg
    €1,09
    F2015060500314850000
  • Romeinse sla | Verpakt
    1 st
    1,99 €/st
    €1,99
    F2001110600320720000
  • Avocado
    1 st
    1,19 €/st
    €1,19
    F2021111500091170000