Recept zoekresultatenTortellini met ham, saus met halfgare erwtjes
Delhaize logo
  • Tortellini met ham, saus met halfgare erwtjesA

Tortellini met ham, saus met halfgare erwtjes

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

€€

Score

Nog niet beoordeeld
Hoofdgerecht
Tortellini met ham, saus met halfgare erwtjesA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 600 g diepgevroren erwtjes
  • 1 bussel waterkers
  • 1 biocitroen
  • 500 g tortellini met rauwe ham Bertagni
  • 100 g parmigiano
  • 1 dl olijfolie met knoflook taste of Inspirations
  • 1 bokaal gevogeltefond (1,9 dl)
  • Peper en zout

Begin met koken

Bereidingstijd: 10 min.

  1. Breng een grote kookpot water aan de kook en dompel er de tortellini in (1 à 2 min. kooktijd).
  2. Fruit de ontdooide erwtjes 2 min. op een hoog vuur, in een wok met de olie. Voeg de gevogeltefond en de waterkers toe. Haal de wok van het vuur zodra alle ingrediënten warm zijn en mix ze fijn, maar laat gerust wat erwtjes heel, de saus hoeft niet helemaal glad te zijn! Voeg naar eigen smaak geraspte citroenzeste en citroensap toe. Breng verder op smaak met peper en zout.
  3. Giet de pasta af en meng ze met de saus (of serveer de pasta in individuele borden en overgiet ze met saus). Dien meteen op en geef er parmigianoschilfers bij.

Tip: Warm de erwtjes niet langer op dan nodig is, zo behouden ze hun lekker fris smaakje!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 570; energie (kCal): 136; vetten (g): 6,3; verzadigde vetten (g): 1,5; koolhydraten (g): 13,5; suikers (g): 2,2; vezels (g): 2,3; eiwitten (g): 5,2; zout (g): 0,2. Energie (kcal/portie): 802,13
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Hoofdgerecht
  • Tortellini met ham, saus met halfgare erwtjesA