Recept zoekresultatenTonijntartaar met Thaise smaken
Delhaize logo
  • Tonijntartaar met Thaise smakenA

Tonijntartaar met Thaise smaken

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

€€

Score

4 op 5
Andere
Kerst
Lunch
Tonijntartaar met Thaise smakenA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 400 g tonijnsteaks
  • 1 limoen
  • 1/2 bussel lente-uitjes
  • 2 eetlepels vissaus
  • 3 eetlepels fijngehakte koriander
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 koffielepel sambal
  • 2 kleine tomaten
  • 1 stuk komkommer van ong. 6 cm

Begin met koken

  1. Snij de uitjes fijn (het witte deel + 2/3 van het groene deel). Doe in een schaal met de sambal, de vissaus, de koriander, olie en het limoensap.
  2. Snij de tonijn met een mes heel fijn (zeker niet met de elektrische hakmolen). Voeg toe aan de schaal en meng. Breng op smaak met peper en zout, dek af en zet minstens 15 min. in de koelkast.
  3. Ontpit de tomaten en snij in heel kleine blokjes. Snij het stukje komkommer in fijne staafjes. Gebruik een metalen uitsteekring om de tartaar op de borden te schikken. Leg op elk torentje enkele staafjes komkommer en schep de blokjes tomaat rondom.
  4. Versier met een takje koriander en dien koel op.

Kooktip

  • Het limoensap "kookt" de vis - de marineertijd hangt dus af van je persoonlijke smaak.
  • Variant: Afhankelijk van het budget kan de tonijn vervangen worden door zalm of goudbrasem (roodbaars).


Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 303; energie (kCal): 72; vetten (g): 3,4; verzadigde vetten (g): 0,4; koolhydraten (g): 2,2; suikers (g): 1,6; vezels (g): 1; eiwitten (g): 8,3; zout (g): 0,6. Energie (kcal/portie): 227,81
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Overig
Andere
Kerst
Diner
Alle seizoenen
Lunch
  • Tonijntartaar met Thaise smakenA