Recept zoekresultatenTonijnsteaks met spek
Delhaize logo
  • Tonijnsteaks met spekC

Tonijnsteaks met spek

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

€€€

Score

Nog niet beoordeeld
Andere
Overig
Hoofdgerecht
Tonijnsteaks met spekC

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 30 g geraspte parmezaan
  • 200 g gerookte spekblokjes
  • 25 cl balsamicoazijn
  • 1 feuille laurierblad
  • 4 verse tonijnsteaks
  • peper

Begin met koken

Bereidingstijd: 15 min.

  1. Neem de tonijn minstens 30 min. op voorhand uit de koelkast.
  2. Doe 1 eetlepel olijfolie in een grote braadpan en bak er de spekblokjes goudbruin in. Leg ze op een bord en bestrooi ze met de geraspte parmezaan. Hou ze warm.
  3. Giet de balasamicoazijn in de pan en roer de bakresten los. Voeg het laurierblad toe en laat voor de helft inkoken op vrij hoog vuur.
  4. Smeer de tonijnsteaks in met de olijfolie. Leg ze in een heel warme pan met antikleeflaag en rooster ze 1 min. aan elke kant. Kruid met peper en zout.
  5. Serveer warm, leg er de spekblokjes met parmezaan rond. Dien op met aardappelpuree, serveer er de saus apart bij.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 776; energie (kCal): 185; vetten (g): 8,9; verzadigde vetten (g): 2,5; koolhydraten (g): 9,1; suikers (g): 8,5; vezels (g): 0,6; eiwitten (g): 16; zout (g): 0,7. Energie (kcal/portie): 426,42
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Overig
Andere
Overig
Diner
Alle seizoenen
Hoofdgerecht
  • Tonijnsteaks met spekC