Tonijnfilet met Venetiaanse groenten
Moeilijkheid
MakkelijkDuur
30-60 min.Budget
€€Score
Nog niet beoordeeldAndere
Overig
Hoofdgerecht
Winkelen voor dit recept

Ingrediënten voor 4 Porties
- 50 ml droge witte wijn
- 4 tonijnsteaks van ongeveer 100 g
- 2 takjes marjolein
- 1 stengel groene selder
- 4 takjes bladpeterselie
- 1 rode ui
- olijfolie
- 1 limoen
- enkele ansjovisfilets
- zout
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
S2010093000211970060
F1999042300230200000
S2015010900011690000
F1986053100303400000
Laad nog 4 producten
Begin met koken
- Pel de rode ui en snij hem fijn. Was de selder en snij hem in schijfjes. Was de takjes bladpeterselie en marjolein zorgvuldig, rist de blaadjes van de takjes en hak ze grof.
- Verwarm een scheutje olijfolie in een bakpan en stoof de kruiden en de groenten erin aan. Giet de witte wijn erbij en laat drie minuten sudderen. Neem dan van het vuur.
- Kruid de tonijn met zout en peper. Pers de limoen uit over de vis, leg hem in de groentebereiding met de witte wijn en laat ten minste 30 minuten marineren in de koelkast.
- Haal de tonijn uit de groentebereiding en bak hem aan beide kanten in een pan met olijfolie. Voeg de groenten toe wanneer de vis bijna gaar is, om ze op te warmen. Kruid bij met zout en peper.
Kooktip
- Je kunt de tonijnfilet vervangen door een andere vaste vis, bijvoorbeeld zwaardvis. Zorg er in elk geval voor dat je de vis snel bakt, zodat het vlees niet uitdroogt en hij binnenin mals blijft.
- De "plus" op voedingsgebied: Een aangename en lichte manier om te profiteren van de voordelen van de omegas 3 en het selenium van tonijn, met slechts 1 gram verzadigde vetten.
Nutritionele informatie
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Italiaans
Andere
Overig
Diner
Alle seizoenen
Hoofdgerecht
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
S2010093000211970060
F1999042300230200000
S2015010900011690000
F1986053100303400000
Laad nog 4 producten