Recept zoekresultatenTonijn op smaak gebracht met sesamolie, salade van komkommer en wortelen
Delhaize logo
  • Tonijn op smaak gebracht met sesamolie, salade van komkommer en wortelenA

Tonijn op smaak gebracht met sesamolie, salade van komkommer en wortelen

Moeilijkheid

Gemiddeld

Duur

< 30 min.

Budget

€€€

Score

Nog niet beoordeeld
Andere
Overig
Hoofdgerecht
Tonijn op smaak gebracht met sesamolie, salade van komkommer en wortelenA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 1 eetlepel arachideolie
  • 4 grote wortelen
  • 600 g tonijnsteak
  • 2 eetlepels vissaus (fish sauce)
  • 1 Thaise peper
  • 2 eetlepels sesamolie
  • 2 eetlepels rijstazijn
  • 1 koffielepel suiker
  • 1 teentje knoflook
  • 4 eetlepels koriander, fijngehakt
  • 1 komkommer
  • 1 koffielepel gemberpoeder
  • 1 koffielepel verse geraspte gember
  • 1 koffielepel pili-pilivlokken
  • zout

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Wortelen
    1+1 gratis
    1 kg
    1,15 €/kg
    €1,15
  • Geelvintonijn
    +/- 180 gr
    +/-50,95€/kg
    +/-€9,17
  • Sesamolie | Zuiver | Bio
    50 cl
    12,30 €/l
    €6,15
  • Koriander
    20 gr
    54,50 €/kg
    €1,09
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 25 min.

    1. Meng de arachideolie, de sesamolie, de pili-pilivlokken en het gemberpoeder. Wentel de tonijnsteaks in deze bereiding, dek af en laat op kamertemperatuur rusten.
    2. Snij ondertussen met de dunschiller lange linten van de wortel(en) en de komkommer(s).
    3. Meng in een slakom de rijstazijn, de vissaus, de verse gember, de fijngehakteThaise peper, de geperste look en de suiker. Kruid met peper en zout. Voeg de komkommer- en wortellinten toe en de koriander. Meng goed. Zet opzij.
    4. Verwarm een pan met antikleeflaag. Leg er de tonijnsteaks in en rooster ze 1 min. aan elke kant. Voeg peper en zout toe.
    5. Verdeel over de borden met de tagliatelle van komkommer en wortelen.

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 339; energie (kCal): 80; vetten (g): 2,9; verzadigde vetten (g): 0,5; koolhydraten (g): 3,4; suikers (g): 2,1; vezels (g): 1,3; eiwitten (g): 10,3; zout (g): 0,6. Energie (kcal/portie): 300
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Overig
    Andere
    Overig
    Diner
    Alle seizoenen
    Hoofdgerecht
    • Tonijn op smaak gebracht met sesamolie, salade van komkommer en wortelenA

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Wortelen
    1+1 gratis
    1 kg
    1,15 €/kg
    €1,15
  • Geelvintonijn
    +/- 180 gr
    +/-50,95€/kg
    +/-€9,17
  • Sesamolie | Zuiver | Bio
    50 cl
    12,30 €/l
    €6,15
  • Koriander
    20 gr
    54,50 €/kg
    €1,09