Recept zoekresultatenTongrolletjes met garnalenbisque, kokos en limoen
Delhaize logo
  • Tongrolletjes met garnalenbisque, kokos en limoen

Tongrolletjes met garnalenbisque, kokos en limoen

Moeilijkheid

Gemiddeld

Duur

30-60 min.

Budget

€€€

Score

5 op 5
Gluten vrij
Eindejaar
Hoofdgerecht
Tongrolletjes met garnalenbisque, kokos en limoen

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 100 g gepelde noordzeegarnalen
  • 5 g verse oregano
  • 5 g verse rozemarijn
  • 5 g verse tijm
  • 4 cm gember
  • 1 el olijfolie
  • 1 el tomatenconcentraat
  • 14 dl kokosmelk
  • 200 g ongepelde grijze noordzeegarnalen
  • 5 g basilicum Pistou
  • 5 g verse korianderblaadjes
  • 1/4 rood chilipepertje
  • 1 bosje lente-uitjes
  • 200 g miniwortelen
  • 100 g groene mini-asperges
  • 8 tongfilets (ong. 600 g)
  • 50 g foreleitjes
  • 3/4 rood chilipepertje (voor de bisque, naar smaak)
  • 2 limoenen (het sap)
  • 4 stengels citroengras

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Foreleieren
    50 gr
    79,80 €/kg
    €3,99
    F1982100600207400000
  • Citroengras | Wok
    Dit product is niet meer beschikbaar
    F1986053100312100000
  • Tong | Noordzee
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    Dit product is niet meer beschikbaar
    F1981081100228300000
  • Grijze garnalen | Belgisch | Vers
    nutri-score-bordered-c.external.412a1275.svg
    Dit product is niet meer beschikbaar
    F2010091300299900000
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 30 min. + 30 min. inkooktijd

    1. Maak de bisque: hak het citroengras, het rode chilipepertje en de ongeschilde gember grof. Zet de kokosmelk in een pannetje op een middelhoog vuur, breng aan de kook en laat 10 min. infuseren met het grofgehakte citroengras, het chilipepertje, de gember en het limoensap. Zeef het, maar gooi wat in je zeef overblijft niet weg.
    2. Verhit 1 el olijfolie op een hoog vuur en bak er de ongepelde noordzeegarnalen in, samen met de tijm, de rozemarijn, de oregano en wat je uit de bisque gezeefd hebt. Roer om terwijl je de garnalen bakt. Voeg een klein beetje water en het concentraat toe. De garnalen mogen net niet onderstaan. Laat 20 min. op een middelhoog vuur inkoken. Zeef terwijl je met een houten lepel de noordzeegarnalen goed kapot duwt. Meng deze vloeistof door de geïnfuseerde kokosmelk en kruid bij met peper en zout.
    3. Schil de miniwortelen en behoud 4 cm van het lof. Snijd de uiteinden van de groene miniasperges af en snijd het groen en de wortel van de lente-uitjes.
    4. Blancheer de miniwortelen en de lente-uitjes 3 à 4 min. in gezouten kokend water tot ze al dente zijn. Blancheer de miniasperges 1 min. Snijd de asperges, lente-uitjes en de wortelen overlangs in 2.
    5. Maak rolletjes van de tongfilets en fixeer ze voorzichtig met een stukje keukentouw of een cocktailprikker. Warm de bisque op en leg de rolletjes er ± 5 min. in tot ze een beetje onderstaan. Zo garen ze. Als ze wit zijn, zijn ze klaar. Maak de touwtjes of de cocktailprikkers los en verdeel de groenten, de bisque en de tongrolletjes over de borden. Verdeel de gepelde noordzeegarnalen en de foreleitjes over de tongrolletjes en werk af met het fijngehakte rode chilipepertje en enkele plukjes verse koriander en basilicum Pistou.

    Kooktip

    • Om een maximum aan smaak en jus te verkrijgen, kun je de garnalen voor de bisque ook mixen en door een zeefdoek halen.
    Score
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Gluten vrij
    Eindejaar
    Hoofdgerecht
    • Tongrolletjes met garnalenbisque, kokos en limoen

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Foreleieren
    50 gr
    79,80 €/kg
    €3,99
    F1982100600207400000
  • Citroengras | Wok
    Dit product is niet meer beschikbaar
    F1986053100312100000
  • Tong | Noordzee
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    Dit product is niet meer beschikbaar
    F1981081100228300000
  • Grijze garnalen | Belgisch | Vers
    nutri-score-bordered-c.external.412a1275.svg
    Dit product is niet meer beschikbaar
    F2010091300299900000