Iedere donderdag nieuwe promoties
Thuislevering vanaf €5,95
Gratis ophalen in de winkel vanaf €150
Bezorgd tot aan je voordeur van 7u tot 21u
Gepersonaliseerde voordelen met je SuperPlus-kaart

Belangrijk berichtProductterugroepingen - Delhaize vraagt haar klanten om de "Kruiden & Zeezout Crackers" van het merk Sigdal niet te consumeren en terug te brengen naar een verkooppunt.Lees meer >

Recept zoekresultatenTongrolletjes met champagne en oesterzwammen
Delhaize logo
  • Tongrolletjes met champagne en oesterzwammenA

Tongrolletjes met champagne en oesterzwammen

Moeilijkheid

Moeilijk

Duur

< 30 min.

Budget

€€€

Score

4 op 5
Andere
Kerst
Hoofdgerecht
Tongrolletjes met champagne en oesterzwammenA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 15 cl champagne brut (of cava)
  • 15 cl verse room
  • 700 g tongfilets
  • 1 sjalot
  • peper
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 400 g oesterzwammen
  • 100 g gerookte spekreepjes
  • gehakte bladpeterselie
  • 1 zakje visnat in poedervorm

Begin met koken

  1. Bereid het visnat volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Leg de tongfilets, met de velkant naar boven, per 2 op elkaar. Rol strak op en steek er een tandenstoker dwars door.
  3. Verlaag het vuur van het visnat zodat het net onder het kookpunt blijft en leg er de visrolletjes in. Laat 5 min. zacht koken, neem ze eruit met een schuimspaan (bewaar de bouillon).
  4. Borstel, indien nodig, de oesterzwammen schoon en snij de grootste in stukken. Snipper de sjalot fijn.
  5. Bak de spekreepjes op vrij hoog vuur zonder olie. Voeg de sjalot en de oesterzwammen toe, bak 5 min. op matig vuur. Giet er de champagne bij en laat voor de helft inkoken op hevig vuur. Voeg dan de room toe en 15 cl visnat. Laat zacht sudderen. Laat de saus dikker worden indien nodig.
  6. Verwijder de tandenstokers uit de visrolletjes en leg de rolletjes in de saus. Zet een deksel op de pan en laat nog 2 min. sudderen.
  7. Breng op smaak en voeg de peterselie toe. Serveer heel warm in halfdiepe borden, met sperziebonen en verse deegwaren.

Kooktip

Voor een perfect resultaat: zorg dat je de visfilets oprolt met de velkant naar binnen!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 472; energie (kCal): 113; vetten (g): 6; verzadigde vetten (g): 2,8; koolhydraten (g): 2,9; suikers (g): 0,9; vezels (g): 1; eiwitten (g): 10,5; zout (g): 0,5. Energie (kcal/portie): 442,06
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Overig
Andere
Kerst
Diner
Alle seizoenen
Hoofdgerecht
  • Tongrolletjes met champagne en oesterzwammenA