Recept zoekresultatenTongrolletjes, gebakken kantharellen
Delhaize logo
  • Tongrolletjes, gebakken kantharellen

Tongrolletjes, gebakken kantharellen

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

€€€

Score

Nog niet beoordeeld
Andere
Overig
Hoofdgerecht
Tongrolletjes, gebakken kantharellen

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • bieslook
  • 8 tongreepjes, in de lengte in 2 gesneden
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 2 eetlepels lichte room of soja
  • 400 g kantharellen
  • 1 handvol bieslook, versnipperd
  • 8 eetlepels groentebouillon
  • 50 g gehakte sjalotten
  • een scheutje olijfolie
  • 1 eetlepel wittewijnazijn

Begin met koken

  1. Verhit de olie in een bakpan met dikke bodem. Fruit daarin de sjalotten gedurende 2 minuten, totdat ze glazig worden. Doe de kantharellen erbij en laat 3 minuten bakken onder voortdurend roeren. Doe er zout en peper op. Blus de bakbodem met wittewijnazijn en groentebouillon. Zet opzij
  2. Doe zout en peper op de tongreepjes. Rol de reepjes op en begin daarbij bij het breedste deel.
  3. Stoom ze 3 tot 4 minuten. Hou warm.
  4. Werk het champignonpannetje af. Kruid bij indien nodig. Doe de room erbij. Meng goed. Strooi de bieslook erover. Meng goed.
  5. Verdeel de tongrolletjes en de champignons over de borden. Versier met een scheutje olijfolie en bieslook. Bestrooi met fleur de sel.

Kooktip

  • Uitstekend met een geplette aardappel met olijfolie.
  • De "plus" op voedingsgebied: Dit gerecht met nauwelijks 150 kcal per portie is heel arm aan verzadigde vetzuren, maar bevat wel een flinke portie eiwitten, voedingsvezels en selenium, een antioxydans dat vaak onvoldoende aanwezig is in onze voeding.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Overig
Andere
Overig
Diner
Alle seizoenen
Hoofdgerecht
  • Tongrolletjes, gebakken kantharellen