Recept zoekresultatenTongrolletjes, gebakken kantharellen
Delhaize logo
  • Tongrolletjes, gebakken kantharellen

Tongrolletjes, gebakken kantharellen

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

€€€

Score

Nog niet beoordeeld
Moederdag
Hoofdgerecht
Tongrolletjes, gebakken kantharellen

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • bieslook
  • olijfolie
  • 50 g gehakte sjalotten
  • 8 el groentebouillon
  • 1 takje bieslook, versnipperd
  • 400 g kantharellen
  • 2 el lichte room of soja
  • 1 e.l. olijfolie
  • 8 tongreepjes, in de lengte in 2 gesneden
  • 1 el witte wijnazijn

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Kruiden | Bieslook

Santa Maria

Kruiden | Bieslook

2 gr

€2,95

Olijfolie | Culinaire

Delhaize

Olijfolie | Culinaire

50 cl

Kleine Leeuw, kleine prijs

€5,15

Sjalot | Ui | Netje

Delhaize

Sjalot | Ui | Netje

500 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,05

Bouillon | Groenten | Vetarm

365

Bouillon | Groenten | Vetarm

120 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,45

Kruiden | Bieslook

Santa Maria

Kruiden | Bieslook

2 gr

€2,95

Room | 20% V.G.

Campina

Room | 20% V.G.

2 x 25 cl

€4,19

Tong | Noordzee

Delhaize

Tong | Noordzee

+/- 170 gr

+/-€8,33

Reeds in je keuken

Natuurazijn

Delhaize

Natuurazijn

1,5 l

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,55

Totaal:
+/-€25,07

Begin met koken

  1. Verhit de olie in een bakpan met dikke bodem. Fruit daarin de sjalotten gedurende 2 minuten, totdat ze glazig worden. Doe de kantharellen erbij en laat 3 minuten bakken onder voortdurend roeren. Doe er zout en peper op. Blus de bakbodem met wittewijnazijn en groentebouillon. Zet opzij
  2. Doe zout en peper op de tongreepjes. Rol de reepjes op en begin daarbij bij het breedste deel.
  3. Stoom ze 3 tot 4 minuten. Hou warm.
  4. Werk het champignonpannetje af. Kruid bij indien nodig. Doe de room erbij. Meng goed. Strooi de bieslook erover. Meng goed.
  5. Verdeel de tongrolletjes en de champignons over de borden. Versier met een scheutje olijfolie en bieslook. Bestrooi met fleur de sel.

Kooktip

  • Uitstekend met een geplette aardappel met olijfolie.
  • De "plus" op voedingsgebied: Dit gerecht met nauwelijks 150 kcal per portie is heel arm aan verzadigde vetzuren, maar bevat wel een flinke portie eiwitten, voedingsvezels en selenium, een antioxydans dat vaak onvoldoende aanwezig is in onze voeding.
Nutritionele informatie
Energie: 146 kcal
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Moederdag
Diner
Hoofdgerecht
  • Tongrolletjes, gebakken kantharellen

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Kruiden | Bieslook

Santa Maria

Kruiden | Bieslook

2 gr

€2,95

Olijfolie | Culinaire

Delhaize

Olijfolie | Culinaire

50 cl

Kleine Leeuw, kleine prijs

€5,15

Sjalot | Ui | Netje

Delhaize

Sjalot | Ui | Netje

500 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,05

Bouillon | Groenten | Vetarm

365

Bouillon | Groenten | Vetarm

120 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,45

Kruiden | Bieslook

Santa Maria

Kruiden | Bieslook

2 gr

€2,95

Room | 20% V.G.

Campina

Room | 20% V.G.

2 x 25 cl

€4,19

Tong | Noordzee

Delhaize

Tong | Noordzee

+/- 170 gr

+/-€8,33

Reeds in je keuken

Natuurazijn

Delhaize

Natuurazijn

1,5 l

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,55

Totaal:
+/-€25,07