Iedere donderdag nieuwe promoties
Thuislevering vanaf €5,95
Gratis ophalen in de winkel vanaf €150
Bezorgd tot aan je voordeur van 7u tot 21u
Gepersonaliseerde voordelen met je SuperPlus-kaart

Belangrijk berichtProductterugroepingen - Delhaize vraagt haar klanten om de "Kruiden & Zeezout Crackers" van het merk Sigdal niet te consumeren en terug te brengen naar een verkooppunt.Lees meer >

Recept zoekresultatenTomatentartaar met ansjovissen en kappertjes
Delhaize logo
  • Tomatentartaar met ansjovissen en kappertjesA

Tomatentartaar met ansjovissen en kappertjes

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

> 30 min.

Budget

Score

4 op 5
Andere
Buiten eten
Lunch
Tomatentartaar met ansjovissen en kappertjesA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 4 tomaten
  • 1 sjalot
  • 2 soeplepels kappertjes
  • 8 ansjovisjes
  • 2 teentjes knoflook
  • 4 eetlepels olie
  • 1/2 bussel bieslook
  • 4 appelkappertjes (grote)
  • 2 eetlepels wittewijnazijn

Begin met koken

  1. Pel de tomaten, snij ze in 4 en haal de pitjes eruit. Snij de tomaten in blokjes en doe ze in een kom.
  2. Hak de kappertjes, de sjalot en de look fijn en voeg ze toe aan de tomaten.
  3. Snij ook de ansjovis fijn en meng ze onder de tomaat.
  4. Snipper de bieslook en voeg die er ook aan toe.
  5. Meng alles door elkaar en kruid met peper en een klein beetje zout (niet te veel want kappertjes en ansjovis zijn al erg zout).
  6. Voeg er de olie en de azijn aan toe en laat een half uurtje marineren in de koelkast.
  7. Dresseer in een ring en werk af met het appelkappertje.

Kooktip

Serveer er wat geroosterd brood bij!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 348; energie (kCal): 84; vetten (g): 6,5; verzadigde vetten (g): 0,8; koolhydraten (g): 3,9; suikers (g): 3,3; vezels (g): 1,4; eiwitten (g): 2,3; zout (g): 1. Energie (kcal/portie): 162,96
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Overig
Andere
Buiten eten
Diner
Alle seizoenen
Lunch
  • Tomatentartaar met ansjovissen en kappertjesA