Tomatensalade met buffelmozzarella
Moeilijkheid
MakkelijkDuur
< 30 min.Budget
€Score
5 op 5Andere
Overig
Winkelen voor dit recept

Ingrediënten voor 4 Porties
- 2 bolletjes buffelmozzarella's, 125 g elk
- zeezout
- 1/2 stokbrood, à l’ancienne
- 1 knoflookteentje
- 3 eetlepels olijfolie
- 1 el balsamicoazijn
- 1 potje tomatentapenade, koeltoog
- 2 takjes basilicum + enkele blaadjes extra
- 250 g kerstomaten
- versgemalen zwarte peper
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F2014061600101000000
S2003071600019670000
F2013030500380400000
F2006101900323700000
Laad nog 3 producten
Begin met koken
- Spoel en halveer de kerstomaatjes. Snipper het basilicum fijn. Leg de tomaatjes in een platte schaal en bestrooi met basilicumsnippers. Kruid met peper en zout.
- Maak een sausje met 1 eetlepel tomatentapenade, 3 eetlepels olijfolie, 1 eetlepel balsamicoazijn en een snuifje peper. Vermeng.
- Verwarm de grill voor. Halveer het stokbrood overlangs en snijd het in grote stukken. Halveer het knoflookteentje en wrijf er de broodjes mee in. Rooster ze onder de grill.
- Halveer de bolletjes mozzarella.
- Verdeel de tomatensalade en de mozzarella over de borden, lepel er wat van het sausje over. Werk af met blaadjes basilicum en serveer met geroosterd stokbrood.
Nutritionele informatie
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Italiaans
Andere
Overig
Overig
Alle seizoenen
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F2014061600101000000
S2003071600019670000
F2013030500380400000
F2006101900323700000
Laad nog 3 producten