Tomatenmarinade
Moeilijkheid
MakkelijkDuur
< 30 min.Budget
€Score
Nog niet beoordeeldAndere
Barbecue
Sauzen en specerijen
Winkelen voor dit recept


Ingrediënten voor 4 Porties
- 1 eetlepel salsa pomodore
- 2 petites gousses knoflookteentjes
- 1 takje rozemarijn
- 5 dl gevogeltefond
- 1 eetlepel balsamico
- 3 eetlepels olijfolie (voor de garnituur met kruiden en citroencrumble)
- zwarte peper uit de molen
- 1 eetlepel balsamicoazijn
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
S2016070803658590000
F2021022500077600000
S1997101600013660000
S2016070703658330000
Laad nog 4 producten
Begin met koken
- Pel en snipper de teentjes knoflook fijn. Zet een pannetje op een zacht vuur met de olijfolie, de knoflook en de rozemarijn. Laat even sudderen. Haal na enkele minuten het pannetje van het vuur en laat de knoflook en de rozemarijn nog 10 minuten marineren in de olie. Meng de salsa pomodore, de balsamicoazijn en de gevogeltefond. Giet de olie met de rozemarijn en de knoflook erbij en kruid met zwarte peper. Meng voorzichtig.
Kooktip
Voor gevogelte in papillot of op de grill.
Nutritionele informatie
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 330; energie (kCal): 80; vetten (g): 6,9; verzadigde vetten (g): 1,2; koolhydraten (g): 2,9; suikers (g): 2,2; vezels (g): 1,1; eiwitten (g): 0,8; zout (g): 0,5. Energie (kcal/portie): 118,4
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.Nutritionele informatie
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Overig
Andere
Barbecue
Overig
Zomer
Sauzen en specerijen
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
S2016070803658590000
F2021022500077600000
S1997101600013660000
S2016070703658330000
Laad nog 4 producten