Recept zoekresultatenTomatenkonfijt met kaneel
Delhaize logo
  • Tomatenkonfijt met kaneel
    A
Tomatenkonfijt met kaneelA

Tomatenkonfijt met kaneel

Makkelijk
30-60 min.
5/5

Ingrediënten voorPorties

4 porties
  • 1,5 kg tomaten
  • 1 el olijfolie
  • 75 g fijne kristalsuiker
  • 1/2 kl gemalen kaneel
  • 1 el fijngesneden bladpeterselie
  • 1 el olijfolie
  • 1,5 kg tomaten
  • 1 el olijfolie
  • 75 g fijne kristalsuiker
  • 1/2 kl gemalen kaneel
  • 1 el fijngesneden bladpeterselie
  • 1 el olijfolie

Begin met koken

1
Breng water in een grote kookpot aan de kook. Snij de tomaten kruisgewijs in en dompel even onder in het kokend water. Haal ze telkens na 30 sec. met een schuimspaan uit de kookpot.
2
Het vel komt gemakkelijk los, je kan het gewoon er met de hand aftrekken. Snij de tomaten horizontaal doormidden, haal de pitjes eruit en snij in stukken.
3
Schep de tomaten in een sauteerpan met de olie en laat op middelhoog vuur gedurende 30 min. fruiten. Roer af en toe tot nagenoeg al het vocht verdampt is.
4
Voeg de suiker en de kaneel toe, meng goed en laat nog 15 min. op een zacht vuur sudderen. Dien lauw op, bestrooid met fijngehakte peterselie.
1
Breng water in een grote kookpot aan de kook. Snij de tomaten kruisgewijs in en dompel even onder in het kokend water. Haal ze telkens na 30 sec. met een schuimspaan uit de kookpot.
2
Het vel komt gemakkelijk los, je kan het gewoon er met de hand aftrekken. Snij de tomaten horizontaal doormidden, haal de pitjes eruit en snij in stukken.
3
Schep de tomaten in een sauteerpan met de olie en laat op middelhoog vuur gedurende 30 min. fruiten. Roer af en toe tot nagenoeg al het vocht verdampt is.
4
Voeg de suiker en de kaneel toe, meng goed en laat nog 15 min. op een zacht vuur sudderen. Dien lauw op, bestrooid met fijngehakte peterselie.
Nutritionele informatie
A
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 205; energie (kCal): 49; vetten (g): 1,1; verzadigde vetten (g): 0,1; koolhydraten (g): 8,8; suikers (g): 8,6; vezels (g): 1,2; eiwitten (g): 1,1; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 186,98
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 205; energie (kCal): 49; vetten (g): 1,1; verzadigde vetten (g): 0,1; koolhydraten (g): 8,8; suikers (g): 8,6; vezels (g): 1,2; eiwitten (g): 1,1; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 186,98
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Orientaals
Vegan
Brunch
Overig
Lente,Zomer
Bijgerechten

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Tomaten | San Marzano

Delhaize

Tomaten | San Marzano

3 × 500 gr

€11,37

Kruiden | Kaneel | Gemalen

Delhaize

Kruiden | Kaneel | Gemalen

45 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,09

Reeds in je keuken

Olijfolie | Extra vierge

Delhaize

Olijfolie | Extra vierge

50 cl

€4,95

Suiker | Vervanger

Zusto

Suiker | Vervanger

300 gr

€4,29

Bladpeterselie Verpakt

Delhaize

Bladpeterselie Verpakt

100 gr

€1,49

Totaal:
€12,46