Tomatenkonfijt met kaneel
Moeilijkheid
MakkelijkDuur
30-60 min.Budget
€Score
5 op 5Vegan
Brunch
Bijgerechten
Winkelen voor dit recept


Ingrediënten voor 4 Porties
- 1,5 kg tomaten
- 1 eetlepel olijfolie
- 75 g fijne kristalsuiker
- 1/2 koffielepel gemalen kaneel
- 1 eetlepel fijngesneden bladpeterselie
- 1 eetlepel olijfolie
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
S2015011600013450000
S2020070800444640000
Reeds in je keuken
S1981022600151010000
F2009112400384940000
Begin met koken
- Breng water in een grote kookpot aan de kook. Snij de tomaten kruisgewijs in en dompel even onder in het kokend water. Haal ze telkens na 30 sec. met een schuimspaan uit de kookpot.
- Het vel komt gemakkelijk los, je kan het gewoon er met de hand aftrekken. Snij de tomaten horizontaal doormidden, haal de pitjes eruit en snij in stukken.
- Schep de tomaten in een sauteerpan met de olie en laat op middelhoog vuur gedurende 30 min. fruiten. Roer af en toe tot nagenoeg al het vocht verdampt is.
- Voeg de suiker en de kaneel toe, meng goed en laat nog 15 min. op een zacht vuur sudderen. Dien lauw op, bestrooid met fijngehakte peterselie.
Kooktip
- Heel lekker bij kip gegrild met oosterse specerijen.
- De pitjes kan je op een simpele en snelle manier uit de tomaten halen met je vingers, bovendien verwijder je zo het vruchtvlees niet.
- Variant: je kan de kaneel vervangen door komijn en/of de suiker door honing.
Nutritionele informatie
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 205; energie (kCal): 49; vetten (g): 1,1; verzadigde vetten (g): 0,1; koolhydraten (g): 8,8; suikers (g): 8,6; vezels (g): 1,2; eiwitten (g): 1,1; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 186,98
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.Nutritionele informatie
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Orientaals
Vegan
Brunch
Overig
Lente,Zomer
Bijgerechten
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
S2015011600013450000
S2020070800444640000
Reeds in je keuken
S1981022600151010000
F2009112400384940000