Tomatenconfituur
Moeilijkheid
MakkelijkDuur
30-60 min.Budget
€Score
5 op 5Vegan
Brunch
Bijgerechten
Ingrediënten voor 2 Porties
2 Porties
- 500 g tomaten
- 1/2 citroen (het sap)
- 1 peul vanille
- 400 g suiker
Ingrediënten voor 2 personen
Toon:
Delhaize
Smaaktrostomaat
2 × 450 gr
€9,98
Delhaize
Citroen | 1 st
1 st
€0,69
Zusto
Suiker | Vervanger
2 × 300 gr
€8,58
Totaal:
€19,25
Begin met koken
Bereidingstijd: 20 min + 40 min kooktijd + 1 u afkoeltijd
- Schil de tomaten met een speciaal mesje of ontvel ze door ze even in kokend water te dompelen en het vel eraf te halen.
- Snijd ze in 4 en haal er met je vingers de pitjes uit.
- Weeg de hoeveelheid tomaten en voeg dezelfde hoeveelheid suiker toe.
- Kook de tomaten en suiker samen met het citroensap en de vanille gedurende 40 min.
- Laat gedurende 1 u afkoelen en bewaar in gesteriliseerde confituurpotten.
Kooktip
- 1 portie = 1 bokaal van 350 g
- Heerlijk op een toast, boterham of bij mozzarella.
Nutritionele informatie
Energie: 67 kcal
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Vegan
Brunch
Overig
Bijgerechten
Ingrediënten voor 2 personen
Toon:
Delhaize
Smaaktrostomaat
2 × 450 gr
€9,98
Delhaize
Citroen | 1 st
1 st
€0,69
Zusto
Suiker | Vervanger
2 × 300 gr
€8,58