Iedere donderdag nieuwe promoties
Thuislevering vanaf €5,95
Gratis ophalen in de winkel vanaf €150
Bezorgd tot aan je voordeur van 7u tot 21u
Gepersonaliseerde voordelen met je SuperPlus-kaart

Belangrijk berichtProductterugroepingen - Delhaize vraagt haar klanten om de "Kruiden & Zeezout Crackers" van het merk Sigdal niet te consumeren en terug te brengen naar een verkooppunt.Lees meer >

Recept zoekresultatenTomaten met geitenkaas
Delhaize logo
  • Tomaten met geitenkaasA

Tomaten met geitenkaas

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

> 30 min.

Budget

Score

5 op 5
Vegetarisch
Kerst
Lunch
Tomaten met geitenkaasA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 1 afgestreken eetlepel gedroogde rozemarijn
  • 2 eetlepels olijfolie
  • peper
  • 1 stronk geitenkaas (200 g)
  • 4 vaste dikke tomaten

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Kruiden | Rozemarijn
    21 gr
    116,67 €/kg
    €2,45
  • Geitenkaas
    120 gr
    19,58 €/kg
    €2,35
  • Smaaktrostomaat
    450 gr
    7,31 €/kg
    €3,29
  • Reeds in je keuken
  • Olijfolie | Culinaire
    1 l
    6,49 €/l
    €6,49
  • Begin met koken

    1. Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C.
    2. Snij de tomaten onderaan lichtjes in kruisvorm in. Leg ze 30 sec in kokend water en neem ze eruit met een schuimspaan. Pel ze. Leg ze, met het kroontje naar beneden, op een snijplank en snij ze verschillende keren in, zoals voor schijfjes, maar snij niet tot op het einde (ze mogen niet uiteenvallen)
    3. Snij de geitenkaas in plakjes, steek ze tussen de tomatenschijfjes.
    4. Leg de tomaten in een ovenschotel, bedruip met olijfolie, kruid met peper en zout en bestrooi met rozemarijn. Zet 15 min. in de oven.
    5. Serveer warm als voorgerecht met een salade.

    Kooktip

    Als een tomaat toch zou uiteenvallen bij het snijden, steek dan een klein brochettestokje door de kaas- en tomatenschijfjes.

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 411; energie (kCal): 99; vetten (g): 7,6; verzadigde vetten (g): 3,2; koolhydraten (g): 3,9; suikers (g): 3,4; vezels (g): 1,1; eiwitten (g): 3,6; zout (g): 0,2. Energie (kcal/portie): 178,2
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Italiaans
    Vegetarisch
    Kerst
    Diner
    Alle seizoenen
    Lunch
    • Tomaten met geitenkaasA

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Kruiden | Rozemarijn
    21 gr
    116,67 €/kg
    €2,45
  • Geitenkaas
    120 gr
    19,58 €/kg
    €2,35
  • Smaaktrostomaat
    450 gr
    7,31 €/kg
    €3,29
  • Reeds in je keuken
  • Olijfolie | Culinaire
    1 l
    6,49 €/l
    €6,49