Tomaten gevuld door matrozen
Moeilijkheid
MakkelijkDuur
< 30 min.Budget
€Score
5 op 5Gluten vrij
Brunch
Hoofdgerecht
Winkelen voor dit recept

Ingrediënten voor 4 Porties
- 4 dikke ronde tomaten
- 1 blikje gebroken sperziebonen (200 g)
- 1/2 koffielepel mosterd
- 2 hardgekookte eieren
- 1 blikje opgerolde ansjovisreepjes met kappertjes
- 200 g tonijn in olie
- 50 g zwarte en groene ontpitte olijven in schijfjes
- 2 eetlepels wijnazijn
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F2008040200321120000
S1971110100271150000
F2010083100116000000
S2016042803647870000
Laad nog 4 producten
Begin met koken
- Snij de tomaten in 2, hol ze uit, bestrooi de binnenkant met zout en zet ze omgekeerd op een dubbel vel huishoudpapier.
- Zet, ondertussen, een klein vergiet boven een kom en laat er de tonijn in uitlekken.
- Doe de sperziebonen in een ander vergiet, spoel ze goed met koud water, laat ze uitlekken en doe ze in een slakom. Voeg de olijven toe, de fijngesneden hardgekookte eieren en de verkruimelde tonijn.
- Giet de azijn en de mosterd in de kom met de olie van de tonijn en meng met de garde. Giet deze vinaigrette in de slakom en meng goed.
- Dep de binnenkant van de tomaten droog met huishoudpapier, schik ze op een schotel en vul ze met de tonijnsalade. Dek af met vershoudfolie en zet 1 u. in de koelkast.
- Net voor het opdienen versier je de tomaten met de uitgelekte ansjovisrolletjes.
- Je kan de tomaten opdienen als voorgerecht met een slaatje (1 tomaat per persoon) of als hoofdgerecht met frietjes en sla (2 tomaten per persoon).
Kooktip
Snij een stukje van de onderkant van de halve tomaten zodat ze goed blijven staan.
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Gluten vrij
Brunch
Diner
Lente,Zomer
Hoofdgerecht
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F2008040200321120000
S1971110100271150000
F2010083100116000000
S2016042803647870000
Laad nog 4 producten