Recept zoekresultatenGevulde tomaten met tonijn
Delhaize logo
  • Gevulde tomaten met tonijn
Gevulde tomaten met tonijn

Gevulde tomaten met tonijn

Makkelijk
< 30 min.
5/5

Ingrediënten voorPorties

4 porties
  • 4 dikke ronde tomaten
  • 1 blikje gebroken sperziebonen (200 g)
  • 1/2 kl mosterd
  • 2 hardgekookte eieren
  • 1 blikje opgerolde ansjovisreepjes met kappertjes
  • 200 g tonijn in olie
  • 50 g zwarte en groene ontpitte olijven in schijfjes
  • 2 el wijnazijn
  • 4 dikke ronde tomaten
  • 1 blikje gebroken sperziebonen (200 g)
  • 1/2 kl mosterd
  • 2 hardgekookte eieren
  • 1 blikje opgerolde ansjovisreepjes met kappertjes
  • 200 g tonijn in olie
  • 50 g zwarte en groene ontpitte olijven in schijfjes
  • 2 el wijnazijn

Begin met koken

1
Snij de tomaten in 2, hol ze uit, bestrooi de binnenkant met zout en zet ze omgekeerd op een dubbel vel huishoudpapier.
2
Zet, ondertussen, een klein vergiet boven een kom en laat er de tonijn in uitlekken.
3
Doe de sperziebonen in een ander vergiet, spoel ze goed met koud water, laat ze uitlekken en doe ze in een slakom. Voeg de olijven toe, de fijngesneden hardgekookte eieren en de verkruimelde tonijn.
4
Giet de azijn en de mosterd in de kom met de olie van de tonijn en meng met de garde. Giet deze vinaigrette in de slakom en meng goed.
5
Dep de binnenkant van de tomaten droog met huishoudpapier, schik ze op een schotel en vul ze met de tonijnsalade. Dek af met vershoudfolie en zet 1 u. in de koelkast.
6
Net voor het opdienen versier je de tomaten met de uitgelekte ansjovisrolletjes.
7
Je kan de tomaten opdienen als voorgerecht met een slaatje (1 tomaat per persoon) of als hoofdgerecht met frietjes en sla (2 tomaten per persoon).
1
Snij de tomaten in 2, hol ze uit, bestrooi de binnenkant met zout en zet ze omgekeerd op een dubbel vel huishoudpapier.
2
Zet, ondertussen, een klein vergiet boven een kom en laat er de tonijn in uitlekken.
3
Doe de sperziebonen in een ander vergiet, spoel ze goed met koud water, laat ze uitlekken en doe ze in een slakom. Voeg de olijven toe, de fijngesneden hardgekookte eieren en de verkruimelde tonijn.
4
Giet de azijn en de mosterd in de kom met de olie van de tonijn en meng met de garde. Giet deze vinaigrette in de slakom en meng goed.
5
Dep de binnenkant van de tomaten droog met huishoudpapier, schik ze op een schotel en vul ze met de tonijnsalade. Dek af met vershoudfolie en zet 1 u. in de koelkast.
6
Net voor het opdienen versier je de tomaten met de uitgelekte ansjovisrolletjes.
7
Je kan de tomaten opdienen als voorgerecht met een slaatje (1 tomaat per persoon) of als hoofdgerecht met frietjes en sla (2 tomaten per persoon).

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Gluten vrij
Brunch
Diner
Lente,Zomer
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Trostomaat | Bio

Delhaize

Trostomaat | Bio

2 × 500 gr

Bio

€8,58

Prinsessenbonen

Delhaize

Prinsessenbonen

500 gr

€2,79

Eieren | Medium | Vrije uitloop

Delhaize

Eieren | Medium | Vrije uitloop

6 st

€2,09

Ansjovis

Delhaize

Ansjovis

90 gr

€2,39

Tonijn | Natuur

Cocagne

Tonijn | Natuur

2 × 160 gr

€9,38

Olijven | Groen | Ontpit

Delhaize

Olijven | Groen | Ontpit

130 gr

€2,29

Natuurazijn

Delhaize

Natuurazijn

1,5 l

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,52

Reeds in je keuken

Saus | Mosterd

Devos & Lemmens

Saus | Mosterd

30 cl

€2,05

Totaal:
€28,04