Overslaan
Delhaize logo

Welkom

Naar mijn profiel
0

🎁 Speciale aanbieding Delivery + :€99 in plaats van €120 voor 12 maanden onbeperkte levering! 🚚 Profiteer er snel van, Delivery + is nu overal in België beschikbaar*!Meer info >

Recept zoekresultatenTomaten gevuld door matrozen
Delhaize logo
  • Tomaten gevuld door matrozen

Tomaten gevuld door matrozen

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

5 op 5
Gluten vrij
Brunch
Hoofdgerecht
Tomaten gevuld door matrozen

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 4 dikke ronde tomaten
  • 1 blikje gebroken sperziebonen (200 g)
  • 1/2 koffielepel mosterd
  • 2 hardgekookte eieren
  • 1 blikje opgerolde ansjovisreepjes met kappertjes
  • 200 g tonijn in olie
  • 50 g zwarte en groene ontpitte olijven in schijfjes
  • 2 eetlepels wijnazijn

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Tomaten | 6Stukken
    Dit product is niet meer beschikbaar
    F2008040200321120000
  • Gebroken prinsessenbonen
    600 gr
    2,15 €/kg
    €1,29
    S1971110100271150000
  • Eieren | Medium | Vrije uitloop
    6 st
    0,33 €/st
    €1,99
    F2010083100116000000
  • Ansjovis | Reepjes | Gerold | MSC
    50 gr
    67,00 €/kg
    €3,35
    S2016042803647870000
  • Begin met koken

    1. Snij de tomaten in 2, hol ze uit, bestrooi de binnenkant met zout en zet ze omgekeerd op een dubbel vel huishoudpapier.
    2. Zet, ondertussen, een klein vergiet boven een kom en laat er de tonijn in uitlekken.
    3. Doe de sperziebonen in een ander vergiet, spoel ze goed met koud water, laat ze uitlekken en doe ze in een slakom. Voeg de olijven toe, de fijngesneden hardgekookte eieren en de verkruimelde tonijn.
    4. Giet de azijn en de mosterd in de kom met de olie van de tonijn en meng met de garde. Giet deze vinaigrette in de slakom en meng goed.
    5. Dep de binnenkant van de tomaten droog met huishoudpapier, schik ze op een schotel en vul ze met de tonijnsalade. Dek af met vershoudfolie en zet 1 u. in de koelkast.
    6. Net voor het opdienen versier je de tomaten met de uitgelekte ansjovisrolletjes.
    7. Je kan de tomaten opdienen als voorgerecht met een slaatje (1 tomaat per persoon) of als hoofdgerecht met frietjes en sla (2 tomaten per persoon).

    Kooktip

    Snij een stukje van de onderkant van de halve tomaten zodat ze goed blijven staan.

    Score
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Gluten vrij
    Brunch
    Diner
    Lente,Zomer
    Hoofdgerecht
    • Tomaten gevuld door matrozen

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Tomaten | 6Stukken
    Dit product is niet meer beschikbaar
    F2008040200321120000
  • Gebroken prinsessenbonen
    600 gr
    2,15 €/kg
    €1,29
    S1971110100271150000
  • Eieren | Medium | Vrije uitloop
    6 st
    0,33 €/st
    €1,99
    F2010083100116000000
  • Ansjovis | Reepjes | Gerold | MSC
    50 gr
    67,00 €/kg
    €3,35
    S2016042803647870000