Recept zoekresultatenTomaat-garnaal
Delhaize logo
  • Tomaat-garnaal

Tomaat-garnaal

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Score

5 op 5
Voorgerecht
Tomaat-garnaal

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 500 g gepelde grijze garnalen
  • 4 eieren
  • 4 tomaten
  • 6 radijsjes
  • 1/2 komkommer
  • 1 zakje gemengde sla
  • 1/4 bussel peterselie
  • 6 el cocktailsaus
  • peper en zout
  • 4 el witte wijnazijn (voor de vinaigrette)
  • 2 el mosterd (voor de dressing)
  • 8 el olijfolie (voor de vinaigrette)
  • peper en zout (voor de vinaigrette)

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • verse gepelde grijze garnalen zonder conserveermiddelen
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Eieren | Verschillende grootte | Bio
    6 st
    0,40 €/st
    €2,39
    Afhaling vanaf 23/11
  • Tomaten | Per pakje van 6
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Rode radijzen | Bussel
    1 st
    0,99 €/st
    €0,99
  • Serveer met

    Begin met koken

    Bereidingstijd: 30 min.

      Vinaigrette: Meng de mosterd met de azijn en roer deze met een kleine garde goed door. Voeg hier in een straaltje de olijfolie aan toe onder voortdurend roeren. Kruid met peper en zout.

    1. Breng in een kom voldoende water aan de kook zodat je de tomaten erin kan dompelen. Maak kruislings een insnijding aan de onderkant van de tomaten en dompel ze 10 tellen in het kokende water, schrik ze dan in ijswater. Zo kan je het vel gemakkelijk verwijderen.
    2. Was de peterselie en droog hem met behulp van de slazwierder. Hak de peterselie fijn en houd hem apart.
    3. Kook de eieren 10 minuten in kokend water en schrik ze in ijswater. Pel ze en prak ze met behulp van een vork grof. Kruid ze met peper, zout en de gehakte peterselie. Meng er de gepelde garnalen en 2 el cocktailsaus onder.
    4. Snijd het hoedje van de tomaat op 1,5 cm onder het kroontje en maak de tomaten leeg. Vul ze met de grijze garnalen mengeling.
    5. Snijd de radijzen en de komkommer in plakjes en meng ze onder de salade. Breng de salade op smaak met de vinaigrette.
    6. Serveer de salade met de gevulde tomaten, de resterende cocktailsaus en verse frietjes.

    Tip: Tomaat-garnaal is ook lekker met gebakken krielaardappelen.

    Score
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Belgisch
    Voorgerecht
    • Tomaat-garnaal

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • verse gepelde grijze garnalen zonder conserveermiddelen
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Eieren | Verschillende grootte | Bio
    6 st
    0,40 €/st
    €2,39
    Afhaling vanaf 23/11
  • Tomaten | Per pakje van 6
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Rode radijzen | Bussel
    1 st
    0,99 €/st
    €0,99
  • Serveer met