Recept zoekresultatenTomaat-garnaal met guacamole
Delhaize logo
  • Tomaat-garnaal met guacamoleA

Tomaat-garnaal met guacamole

Moeilijkheid

Gemiddeld

Duur

< 30 min.

Budget

Score

4 op 5
Andere
Overig
Lunch
Tomaat-garnaal met guacamoleA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Rode uien | Netje
    400 gr
    3,38 €/kg
    €1,35
  • Koriander
    20 gr
    54,50 €/kg
    €1,09
  • Limoen | 1 st
    1 st
    0,70 €/st
    €0,70
  • Tabasco | Rode peper
    6 cl
    47,50 €/l
    €2,85
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 15 min.

    1. Snij de hoedjes van de tomaten en hol de tomaten uit. Kruid ze aan de binnenkant met zout en laat ze omgekeerd uitlekken.
    2. Plet ondertussen het vruchtvlees van de avocado samen met het limoensap met behulp van een vork. Voeg de heel fijn gehakte rode ui toe, de gesnipperde koriander en een beetje Tabasco. Doe er de grijze garnalen bij, meng en breng op smaak met peper en zout.
    3. Wrijf de binnenkant van de tomaten droog met keukenpapier en vul ze met de garnalenbereiding. Zet er de hoedjes terug op. Serveer koel als voorgerecht met een slaatje.

    Kooktip

    De vulling maak je best niet te lang op voorhand, want de guacamole verkleurt snel.

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 277; energie (kCal): 66; vetten (g): 3,4; verzadigde vetten (g): 0,4; koolhydraten (g): 3; suikers (g): 2,6; vezels (g): 1,6; eiwitten (g): 5,5; zout (g): 0,6. Energie (kcal/portie): 182,56
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Overig
    Andere
    Overig
    Diner
    Alle seizoenen
    Lunch
    • Tomaat-garnaal met guacamoleA

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Rode uien | Netje
    400 gr
    3,38 €/kg
    €1,35
  • Koriander
    20 gr
    54,50 €/kg
    €1,09
  • Limoen | 1 st
    1 st
    0,70 €/st
    €0,70
  • Tabasco | Rode peper
    6 cl
    47,50 €/l
    €2,85