Recept zoekresultatenTom de tomaatkoe
Delhaize logo
  • 00:00
    -00:30
    A
  • Tom de tomaatkoe

Tom de tomaatkoe

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

4 op 5
Vegetarisch
Kids
Tussendoortje
Tom de tomaatkoeA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 1 komkommer
  • 1 olijf
  • 1 rode paprika
  • 1 radijs
  • 1 tomaat

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Komkommer | Bio
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    1 st
    1,39 €/st
    €1,39
    F2021102700089850000
  • Olijven | Zwart | Ontpit | Bio
    nutri-score-bordered-d.external.e93ab34c.svg
    130 gr
    16,08 €/kg
    €2,09
    S2019080100286940000
  • Paprika | Rood | 1Stuk
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    1 st
    0,75 €/st
    €0,75
    Afhaling vanaf 11/08
    F2020032400055550000
  • Rode radijzen | Bussel
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    1 st
    1,05 €/st
    €1,05
    F2004122800318830000
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 15 min

    1. Snijd de tomaat in 3 stukken. 1/2 voor de neus, 1 schijfje voor de mond en de rest voor het hoofdje.
    2. Snijd het tomatenschijfje in twee en verwijder het vruchtvlees, voor de onderlip.
    3. Snijd 2 ovalen uit de paprika om de oren te maken.
    4. Snijd de radijs in dunne schijfjes, voor de ogen en de neusgaten.
    5. Snijd de komkommer in dunne sliertjes van ongeveer 10 centimeter, voor het gras.
    6. Snijd een schijfje uit het midden van de olijf, snij dit schijfje in 2. Maak hier de hoorntjes van. Snij van de rest nog 2 kleine stukjes af, gebruik deze als pupillen.
    7. Leg nu eerst de onderlip op je bord, dan de grassprieten. Bedek deze met de neus, maar zorg dat de onderlip zichtbaar blijft. Leg het hoofdje voor een deel onder de neus, met hierop de ogen en pupillen. Voeg als laatste de oren en hoorntjes toe.

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 80; energie (kCal): 18; vetten (g): 0,3; verzadigde vetten (g): 0; koolhydraten (g): 2,9; suikers (g): 2,3; vezels (g): 1; eiwitten (g): 0,8; zout (g): 0. Energie (kcal/portie): 30,85
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Andere wereldkeuken
    Vegetarisch
    Kids
    Overig
    Lente
    Tussendoortje
    • 00:00
      -00:30
      A
    • Tom de tomaatkoe

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Komkommer | Bio
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    1 st
    1,39 €/st
    €1,39
    F2021102700089850000
  • Olijven | Zwart | Ontpit | Bio
    nutri-score-bordered-d.external.e93ab34c.svg
    130 gr
    16,08 €/kg
    €2,09
    S2019080100286940000
  • Paprika | Rood | 1Stuk
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    1 st
    0,75 €/st
    €0,75
    Afhaling vanaf 11/08
    F2020032400055550000
  • Rode radijzen | Bussel
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    1 st
    1,05 €/st
    €1,05
    F2004122800318830000