Recept zoekresultatenToasts met paddenstoelen
Delhaize logo
  • Toasts met paddenstoelenA

Toasts met paddenstoelen

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

3 op 5
Recepten voor elke dag
Voorgerecht
Toasts met paddenstoelenA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 2 dikke plakjes gerookt spek
  • 250 g bruine champignons
  • 5 cl witte wijn
  • 3 teentjes knoflook
  • 2 takjes tijm
  • 4 takjes bladpeterselie
  • peper en zout
  • 300 g kleine uitjes
  • 4 dikke sneetjes brood
  • 150 g mini-oesterzwammen
  • 40 g geklaarde boter ‘Beurre des Chefs’ Carlsbourg
  • 4 takjes dragon

Begin met koken

Bereidingstijd: 25 min.

  1. Pel de uien en snijd ze in 2. Verwijder het zwoerd van de sneetjes spek en snijd ze in dikke spekblokjes. Pers 2 teentjes look. Doe alles in een braadpan met 15 g geklaarde boter, voeg de tijm toe en zet het deksel op de pan. Laat 10 min. stoven op een zacht vuurtje en besprenkel dan met witte wijn. Laat 5 min. op een zacht vuurtje inkoken.
  2. Snijd de bruine champignons in 3 dikke plakjes; laat de mini-oesterzwammen heel. Bak ze met de rest van de geklaarde boter op een hoog vuur goudbruin, in een grote braadpan. Voeg de bereiding met spek toe, samen met de gehakte peterselie en dragon, zout en peper.
  3. Gril de sneetjes brood in de broodrooster en wrijf ze in met 1 gehalveerd teentje knoflook. Werk af met paddenstoelen en serveer.

Kooktip

  • In tegenstelling tot klassieke boter, brandt geklaarde boter niet aan, zodat de paddenstoelen mooi goudbruin gebakken worden.
  • Borstel je champignons schoon met een borsteltje of keukenpapier. Water is uit den boze, want dan verliest je champignon zijn unieke smaak en structuur.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 469; energie (kCal): 112; vetten (g): 4,5; verzadigde vetten (g): 2,4; koolhydraten (g): 11,4; suikers (g): 2,8; vezels (g): 1,8; eiwitten (g): 5; zout (g): 0,6. Energie (kcal/portie): 270,14
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Frans
Recepten voor elke dag
Diner
Herfst
Voorgerecht
  • Toasts met paddenstoelenA