Recept zoekresultatenToastjes met vis en peterselie
Delhaize logo
  • Toastjes met vis en peterselieA

Toastjes met vis en peterselie

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

> 30 min.

Budget

Score

Nog niet beoordeeld
Andere
Pasen,Communie,Barbecue
Dranken en cocktails
Toastjes met vis en peterselieA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 2 uien
  • 2 eieren
  • 3 eetlepels olijfolie
  • peper
  • 6 sneetjes broden (liefst vierkant)
  • 275 g visfilets (kabeljauw, roodbaars enz)
  • 5 takjes bladpeterselie

Begin met koken

  1. Snipper de uien fijn en fruit ze in de olie in een grote braadpan Dek af en laat 10 min. smoren op zacht vuur.
  2. Verwarm, ondertussen, de oven voor op th. 6 – 180°C en neem er de ovenplaat uit. Rooster het brood lichtjes in de broodrooster en snij diagonaal in 4.
  3. Doe de in stukjes gesneden vis bij in de pan met de uien en roer geleidelijk aan met een spatel tijdens het bakken om de gebakken vis te verkruimelen. Voeg dan de losgeklopte eieren toe en de fijngehakte peterselie, roer 2 min. en neem van het vuur. Breng op smaak met peper en zout.
  4. Besmeer de brooddriehoekjes met deze bereiding en leg ze achtereenvolgens op de met bakpapier beklede ovenplaat. Bak in 10 min. goudbruin in de oven.
  5. Dien warm op als voorgerecht met een slaatje of als borrelhapje.

Kooktip

Kan ook zeker met lichtjes oudbakken brood en/of een restje gebakken vis.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 642; energie (kCal): 153; vetten (g): 7; verzadigde vetten (g): 1,3; koolhydraten (g): 12,5; suikers (g): 1,1; vezels (g): 1,9; eiwitten (g): 10; zout (g): 0,4. Energie (kcal/portie): 308,75
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Overig
Andere
Pasen,Communie,Barbecue
Overig
Zomer
Dranken en cocktails
  • Toastjes met vis en peterselieA