Recept zoekresultatenToastjes met foie gras en pruimencoulis
Delhaize logo
  • Toastjes met foie gras en pruimencoulis
    C

Toastjes met foie gras en pruimencoulis

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

ā‚¬ā‚¬ā‚¬

Score

Nog niet beoordeeld
Lactose vrij
Romantisch diner,Eindejaar
Hapjes
Toastjes met foie gras en pruimencoulisC

Ingrediƫnten voor 24 Porties

24 Porties
  • 200 g foie gras van eend (in blok)
  • 1 snufje kaneel
  • 1 kruidnagel
  • 1 onbehandelde sinaasappelschil
  • 10 ontpitte pruimen
  • 20 cl rode wijn
  • 6 sneetjes brood

Begin met koken

Bereidingstijd: 15 min + kooktijd 15 min

  1. Laat de pruimen zachtjes sudderen in de rode wijn met een lange sliert sinaasappelschil, de kruidnagel en de kaneel gedurende 15 min op matig vuur.
  2. Verwijder de kruidnagel en de schil en mix tot een dikke coulis. Laat afkoelen.
  3. Rooster de sneetjes brood en snijd ze in 4. Snijd de blok foie gras in 12 plakjes, snijd de plakjes dan in 2. Lepel wat pruimencoulis op de toasten, leg er een stukje foie gras op en serveer meteen bij het aperitief.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 1023; energie (kCal): 246; vetten (g): 15,6; verzadigde vetten (g): 6; koolhydraten (g): 15,9; suikers (g): 2,1; vezels (g): 1,5; eiwitten (g): 4,4; zout (g): 0,7. Energie (kcal/portie): 65,19
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediĆ«nten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ā€˜Maten en gewichtenā€™ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge HygiĆ«neraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediĆ«nten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Nutritionele informatieC
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 1023; energie (kCal): 246; vetten (g): 15,6; verzadigde vetten (g): 6; koolhydraten (g): 15,9; suikers (g): 2,1; vezels (g): 1,5; eiwitten (g): 4,4; zout (g): 0,7. Energie (kcal/portie): 65,19
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediĆ«nten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ā€˜Maten en gewichtenā€™ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge HygiĆ«neraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediĆ«nten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Lactose vrij
Romantisch diner,Eindejaar
Overig
Hapjes
  • Toastjes met foie gras en pruimencoulis
    C