Delhaize logo
  • Toast zalmD

Toast zalm

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

5 op 5
Andere
Buiten eten
Voorgerecht
Toast zalmD

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 4 plakken gerookte zalm
  • 1 eetlepel mosterd
  • 1/2 citroen
  • 1 ongesneden briochebrood (of brood naar keuze)
  • 1 scheutje natuurazijn
  • 1 eetlepel zure room
  • enkele takjes verse dille
  • enkele takjes verse peterselie
  • 1 eetlepel kappertjes
  • 1 bakje tuinkers
  • 1 sjalot
  • 2 eieren (voor de mayonaise)
  • 4 eieren
  • 1,5 dl arachideolie (of druivenpitolie)

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Zalm | Gerookt | Bio
    140 gr
    55,36 €/kg
    €7,75
  • Citroen | 1 st
    1 st
    0,69 €/st
    €0,69
  • Room | Zuur | 30% V.G.
    200 gr
    9,45 €/kg
    €1,89
  • Dille
    20 gr
    54,50 €/kg
    €1,09
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 30 min

    1. Kook de eieren hard in 8 à 9 min. Laat ze afkoelen onder koud stromend water.
    2. Breek de eieren voor de mayonaise en doe de dooiers in een mengbeker. Voeg de mosterd, een scheutje vers citroensap en een beetje water toe. Plaats de staafmixer in de beker en beweeg de mixer op en neer terwijl je de olie toevoegt. Mix tot een gebonden mayonaise.
    3. Pel de sjalot en snipper fijn. Hak de kappertjes, de verse peterselie en de dille en doe alles in een mengschaal. Pel de eieren, doe ze bij de kruiden en stamp alles grof met een pureestamper. Voeg een beetje zelfgemaakte mayonaise toe en meng. Voeg op het einde de zure room toe en breng op smaak met enkele druppels azijn, peper van de molen en zout.
    4. Snijd brede boterhammen van het brood en snijd de korstjes eraf. Leg de boterhammen onder de grill en kleur ze goudbruin aan beide zijden.
    5. Schik op elke toast een portie gerookte zalm. Schep daarbovenop de verse eiersla en een toefje verse tuinkers.

    Kooktip

    Maak er kleine toastjes van als er gasten over de vloer komen. Top als snelle apero!

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 1212; energie (kCal): 293; vetten (g): 27; verzadigde vetten (g): 5,6; koolhydraten (g): 3; suikers (g): 1,1; vezels (g): 0,8; eiwitten (g): 9,5; zout (g): 0,8. Energie (kcal/portie): 562,27
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Overig
    Andere
    Buiten eten
    Brunch
    Alle seizoenen
    Voorgerecht
    • Toast zalmD

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Zalm | Gerookt | Bio
    140 gr
    55,36 €/kg
    €7,75
  • Citroen | 1 st
    1 st
    0,69 €/st
    €0,69
  • Room | Zuur | 30% V.G.
    200 gr
    9,45 €/kg
    €1,89
  • Dille
    20 gr
    54,50 €/kg
    €1,09