Recept zoekresultatenToast met gemarineerde zalm en zachtgekookte eieren
Delhaize logo
  • Toast met gemarineerde zalm en zachtgekookte eierenA

Toast met gemarineerde zalm en zachtgekookte eieren

door Sofie Dumont

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

5 op 5
Pasen
Lunch
Toast met gemarineerde zalm en zachtgekookte eierenA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 500 g zalmfilet zonder vel
  • 4 eieren
  • 400 g spinazie
  • 1 kleine courgette
  • 1/2 citroen
  • 100 g cashewnoten
  • 2 el olijfolie
  • geraspte nootmuskaat
  • peper en zout
  • 4 dikke sneetjes roggebrood

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Zalm | Filet | Schotse | Zonder vel
    +/- 243 gr
    +/-28,95€/kg
    +/-€7,03
  • Bio | Spinazie
    300 gr
    11,97 €/kg
    €3,59
  • Courgette | 1Stuk
    1 st
    0,60 €/st
    €0,60
  • Citroen | 1 st
    1 st
    0,69 €/st
    €0,69
    Afhaling vanaf 28/01
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 20 min.

    1. Dompel de eieren in kokend water en reken, naargelang hun grootte, 5 à 6 min. kooktijd bij het hernemen van het kookpunt. Laat ze onmiddellijk in koud water schrikken.
    2. Snijd de courgette met de mandoline in ultrafijne schijfjes en meng ze met het sap van de halve citroen.
    3. Dressing: meng het citroensap met de overige ingrediënten. Gril de cashewnoten op een matig vuurtje in een grote antiaanbakpan, zonder toevoeging van vetstof.
    4. Doe er de olijfolie bij, voeg de spinazie beetje bij beetje toe. Laat slinken, breng op smaak met peper, zout en een beetje nootmuskaat.
    5. Toast de sneetjes brood in de broodrooster of in de oven. Snijd de zalm in kleine, dikke plakjes en meng ze snel met wat dressing.
    6. Beleg de toastjes met spinazie, cashewnoten, zalmplakjes en courgetteschijfjes. Besprenkel ze met een paar druppels dressing. Leg 1 ei op elke toast en snijd de eieren lichtjes in zodat het geel eruit loopt. Geef nog een draai van de zwarte pepermolen en serveer.

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 630; energie (kCal): 151; vetten (g): 9,8; verzadigde vetten (g): 2; koolhydraten (g): 6,4; suikers (g): 2,2; vezels (g): 1,3; eiwitten (g): 9,7; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 632,54
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Pasen
    Lunch
    • Toast met gemarineerde zalm en zachtgekookte eierenA

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Zalm | Filet | Schotse | Zonder vel
    +/- 243 gr
    +/-28,95€/kg
    +/-€7,03
  • Bio | Spinazie
    300 gr
    11,97 €/kg
    €3,59
  • Courgette | 1Stuk
    1 st
    0,60 €/st
    €0,60
  • Citroen | 1 st
    1 st
    0,69 €/st
    €0,69
    Afhaling vanaf 28/01