Toast met eiersla en gerookte zalm
Moeilijkheid
MakkelijkDuur
< 30 min.Budget
€€Score
4 op 5Lactose vrij
Recepten voor elke dag
Ontbijt
Winkelen voor dit recept


Ingrediënten voor 4 Porties
- 1/2 citroen
- peper en zout
- 6 eieren bio
- 140 g gerookte zalm bio
- 100 g mayonaise bio
- 1/2 bosje bieslook bio (of 1 schaaltje tuinkers)
- 4 dikke sneden zuurdesembrood bio
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F2020032400055500000
F1993101900107900000
F1996100700202900000
S2000040600010580000
Laad nog 2 producten
Begin met koken
Bereidingstijd: 15 min + 9 min kooktijd
- Leg de eieren in een steelpannetje, giet er water bij tot ze onderstaan en breng aan de kook. Reken 9 min kooktijd en laat de eieren dan goed onder koud water afkoelen.
- Pel de hardgekookte eieren, plet ze met een vork en meng ze met de mayonaise. Breng verder op smaak met peper en zout.
- Gril het brood, garner de toasts met het slaatje van hardgekookte eieren, een sneetje zalm, gehakte bieslook (of tuinkers) en ½ citroenschijfje.
Kooktip
- Leg de warme toastjes op een propere keukendoek of een taartrooster terwijl je ze garneert: dit is dé manier bij uitstek om te vermijden dat de onderkant zacht wordt door de condensatie.
Nutritionele informatie
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 998; energie (kCal): 240; vetten (g): 17,8; verzadigde vetten (g): 3,1; koolhydraten (g): 8,1; suikers (g): 0,9; vezels (g): 1,4; eiwitten (g): 11,5; zout (g): 0,9. Energie (kcal/portie): 432,48
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.Nutritionele informatie
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Lactose vrij
Recepten voor elke dag
Snack,Ontbijt,Brunch
Ontbijt
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F2020032400055500000
F1993101900107900000
F1996100700202900000
S2000040600010580000
Laad nog 2 producten