Recept zoekresultatenTiramisukerststronk
Delhaize logo
  • 00:00
    -01:00
    D
  • Tiramisukerststronk

Tiramisukerststronk

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

30-60 min.

Budget

Score

5 op 5
Eindejaar,Party
Dessert
TiramisukerststronkD

Ingrediënten voor 10 Porties

10 Porties
  • 125 g fijne suiker (voor de koek)
  • 1 eetlepel cacaopoeder
  • 2 eetlepels chocoladeschilfers
  • 4 eieren (voor de biscuit)
  • 100 g bloem (voor de biscuit)
  • 50 g boter (voor de biscuit)
  • 1 snufje zout
  • 5 eidooiers (voor de crème)
  • 500 g mascarpone (voor de crème)
  • 5 el kristalsuiker (voor de crème)
  • 1 kopje koude espresso
  • 3 el amaretto (optionneel)

Begin met koken

Bereidingstijd: 30 min. + 10 min. kooktijd

  1. Begin met de crème: klop de eidooiers met de suiker op, tot het mengsel wit wordt en in volume verdubbeld is. Voeg de uitgelekte mascarpone toe en meng nog even voorzichtig tot een gladde crème. Dek af en laat 1 u in de koelkast rusten.
  2. Maak intussen de biscuit. Verwarm de oven voor op 180°C. Klop de eidooiers met de suiker op, tot het mengsel wit wordt en in volume verdubbeld is. Klop de eiwitten en het zout tot een stevig schuim op en roer ze voorzichtig onder de eidooiers. Voeg de gezeefde bloem in 2 keer toe, afwisselend met de licht gesmolten boter. Giet het deeg op een met bakpapier beklede bakplaat (26 x 37 cm) en bak het 10 min. in de oven. Haal de biscuit met het bakpapier uit de bakvorm. Bedek hem met een licht bevochtigde keukendoek. Laat mooi vlak afkoelen.
  3. Smeer de biscuit in met de koffie (eventueel met amaretto geparfumeerd) en bestrijk hem royaal met crème. Rol hem op en leg hem op een dienschotel. Bedek hem met crème en zet hem minstens 1 u in de koelkast.
  4. Snijd de uiteinden van de kerststronk. Bestrooi hem met cacao en chocoladeschilfers. Dien koel op.

Kooktip

Zin in een extra krokante toets? Bestrooi de crème eerst met chocoladeschilfers en rol dan pas de biscuit op.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 1292; energie (kCal): 311; vetten (g): 21,5; verzadigde vetten (g): 13,2; koolhydraten (g): 22,4; suikers (g): 16,7; vezels (g): 0,9; eiwitten (g): 5,8; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 411,14
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Eindejaar,Party
Dessert
  • 00:00
    -01:00
    D
  • Tiramisukerststronk