Delhaize logo
  • TiramisuD

Tiramisu

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

Nog niet beoordeeld
Klassiek
Recepten voor elke dag
Dessert
TiramisuD

Ingrediënten voor 8 Porties

8 Porties
  • 3 eieren
  • 500 g mascarpone
  • 400 peperkoek averbode
  • 100 g suiker
  • 150 ml sterke koffie
  • 30 cl Averbode-bier
  • 2 feuilles gelatineblaadjes

Begin met koken

  1. Scheid de eieren en leg de eiwitten opzij.
  2. Meng de suiker en de eigelen en verwarm het mengsel lichtjes (35°C, niet warmer!)
  3. Klop de mascarpone op op kamertemperatuur en voeg ze voorzichtig toe aan het mengsel van eigeel en suiker.
  4. Voeg een scheutje Averbode-bier toe voor het aroma. Optie: als je de tiramisu in porties wil maken, voeg dan verdunde en lichtjes verwarmde gelatine toe.
  5. Schik de peperkoek, die eerst werd geweekt in een mengeling van bier en koffie op de bodem van een schaal.
  6. Giet daarbovenop een laag met het mengsel, vervolgens weer een laag peperkoek.
  7. Herhaal dit een paar keer en zet in de koelkast.
  8. Garneer met verkruimelde peperkoek (laat 50 g peperkoek hard worden en mix fijn met een mixer).

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 1156; energie (kCal): 277; vetten (g): 13,6; verzadigde vetten (g): 8,7; koolhydraten (g): 30,4; suikers (g): 19,6; vezels (g): 2,7; eiwitten (g): 5; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 556,22
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Klassiek
Recepten voor elke dag
Dessert
  • TiramisuD