Iedere donderdag nieuwe promoties
Thuislevering vanaf €5,95
Gratis ophalen in de winkel vanaf €150
Bezorgd tot aan je voordeur van 7u tot 21u
Gepersonaliseerde voordelen met je SuperPlus-kaart

Belangrijk berichtProductterugroepingen - Delhaize vraagt haar klanten om de "Kikkerbillen 13/20, 450g" niet te consumeren en terug te brengen naar een verkooppunt.Lees meer >

Recept zoekresultatenTiramisu met meloen en witte chocolade
Delhaize logo
  • Tiramisu met meloen en witte chocoladeD

Tiramisu met meloen en witte chocolade

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

> 60 min.

Budget

Score

5 op 5
Dessert
Tiramisu met meloen en witte chocoladeD

Ingrediënten voor 8 Porties

8 Porties
  • 1 ei
  • 1 kleine Charentaismeloen
  • 50 g studentenhaver
  • 500 g mascarpone
  • 5 cl de crème de pêche de vigne
  • 125 g witte chocolade
  • 1 el fijne suiker
  • 8 lange vingers

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Meloen |  Charentais
    850 gr
    3,52 €/kg
    €2,99
  • Studentenhaver Bio
    250 gr
    12,20 €/kg
    €3,05
  • Mascarpone
    250 gr
    4,60 €/kg
    €1,15
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 35 min. (+ 2 u. koeltijd)

    1. Hak de chocolade grof en laat hem zachtjes smelten met 3 el mascarpone. Giet in een slakom en zet in de koelkast.
    2. Snijd het vruchtvlees van de meloen in heel kleine blokjes (brunoise) en meng ze met de crème de pêche de vigne. Mix kort met een staafmixer om het mengsel lichtjes te binden en zet in de koelkast.
    3. Splits het eiwit en de eidooier. Klop het eiwit tot stevig schuim met de kristalsuiker. Bewerk de rest van de mascarpone en de eidooier met een spatel tot een soepele textuur. Schep er voorzichtig en zonder te kloppen de witte chocoladebereiding bij en roer er dan het opgeklopte eiwit onder.
    4. Verdeel de helft van de meloen over glazen, overgiet met chocoladecrème, bedek met de rest van de meloen en ten slotte met de rest van de crème. Duw 1 lange vinger in elk glas en laat minstens 2 u. in de koelkast rusten.
    5. Werk af met 50 g studentenhaver en dien koel op.

    Tip: Hak de studentenhaver grof tot gemakkelijk eetbare stukjes.

    Nutritionele informatie

    Per 100 g: Energie: 290,6 kcal - Vetten: 22,2 g - Koolhydraten: 17,5 g - Vezels: 0,6 g - Eiwitten: 4,2 g
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Dessert
    • Tiramisu met meloen en witte chocoladeD

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Meloen |  Charentais
    850 gr
    3,52 €/kg
    €2,99
  • Studentenhaver Bio
    250 gr
    12,20 €/kg
    €3,05
  • Mascarpone
    250 gr
    4,60 €/kg
    €1,15