Overslaan
Delhaize logo

Welkom

Naar mijn profiel
0

Productterugroeping:« VEGAN GIRASOLI SPINAZIE 250G »Lees meer >

Recept zoekresultatenTiramisu met meloen en witte chocolade
Delhaize logo
  • Tiramisu met meloen en witte chocolade
    D
Tiramisu met meloen en witte chocoladeD

Tiramisu met meloen en witte chocolade

Makkelijk
> 60 min.
5/5

Ingrediënten voorPorties

8 porties
  • 1 kleine Charentaismeloen
  • 50 g studentenhaver
  • 500 g mascarpone
  • 5 cl de crème de pêche de vigne
  • 125 g witte chocolade
  • 1 g fijne suiker
  • 1 ei
  • 8 lange vingers
  • 1 kleine Charentaismeloen
  • 50 g studentenhaver
  • 500 g mascarpone
  • 5 cl de crème de pêche de vigne
  • 125 g witte chocolade
  • 1 g fijne suiker
  • 1 ei
  • 8 lange vingers

Begin met koken

: 35 min. (+ 2 u. koeltijd)
1
Hak de chocolade grof en laat hem zachtjes smelten met 3 el mascarpone. Giet in een slakom en zet in de koelkast.
2
Snijd het vruchtvlees van de meloen in heel kleine blokjes (brunoise) en meng ze met de crème de pêche de vigne. Mix kort met een staafmixer om het mengsel lichtjes te binden en zet in de koelkast.
3
Splits het eiwit en de eidooier. Klop het eiwit tot stevig schuim met de kristalsuiker. Bewerk de rest van de mascarpone en de eidooier met een spatel tot een soepele textuur. Schep er voorzichtig en zonder te kloppen de witte chocoladebereiding bij en roer er dan het opgeklopte eiwit onder.
4
Verdeel de helft van de meloen over glazen, overgiet met chocoladecrème, bedek met de rest van de meloen en ten slotte met de rest van de crème. Duw 1 lange vinger in elk glas en laat minstens 2 u. in de koelkast rusten.
5
Werk af met 50 g studentenhaver en dien koel op.
1
Hak de chocolade grof en laat hem zachtjes smelten met 3 el mascarpone. Giet in een slakom en zet in de koelkast.
2
Snijd het vruchtvlees van de meloen in heel kleine blokjes (brunoise) en meng ze met de crème de pêche de vigne. Mix kort met een staafmixer om het mengsel lichtjes te binden en zet in de koelkast.
3
Splits het eiwit en de eidooier. Klop het eiwit tot stevig schuim met de kristalsuiker. Bewerk de rest van de mascarpone en de eidooier met een spatel tot een soepele textuur. Schep er voorzichtig en zonder te kloppen de witte chocoladebereiding bij en roer er dan het opgeklopte eiwit onder.
4
Verdeel de helft van de meloen over glazen, overgiet met chocoladecrème, bedek met de rest van de meloen en ten slotte met de rest van de crème. Duw 1 lange vinger in elk glas en laat minstens 2 u. in de koelkast rusten.
5
Werk af met 50 g studentenhaver en dien koel op.
Nutritionele informatie
D
Per 100 g: Energie: 290,6 kcal - Vetten: 22,2 g - Koolhydraten: 17,5 g - Vezels: 0,6 g - Eiwitten: 4,2 g
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100 g: Energie: 290,6 kcal - Vetten: 22,2 g - Koolhydraten: 17,5 g - Vezels: 0,6 g - Eiwitten: 4,2 g
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Vegetarisch
Kids
Lente
Dessert

Ingrediënten voor 8 personen

Toon:

Meloen |  Charentais

Delhaize

Meloen | Charentais

850 gr

€3,99

Mascarpone

Delhaize

Mascarpone

500 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€2,69

Chocolade | Wit | Krokante rijstkorrels

Galak

Chocolade | Wit | Krokante rijstkorrels

125 gr

€2,55

Eieren | Medium | Vrije uitloop

Delhaize

Eieren | Medium | Vrije uitloop

6 st

€2,09

Koekjes | Boudoirs | Lange Vingers

LU

Koekjes | Boudoirs | Lange Vingers

165 gr

€2,69

Reeds in je keuken

Suiker | Fijn | Kristal

Delhaize

Suiker | Fijn | Kristal

1 kg

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,99

Totaal:
€14,01