Recept zoekresultatenTiramisu met frambozen en amandelen
Delhaize logo
  • Tiramisu met frambozen en amandelenD

Tiramisu met frambozen en amandelen

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

> 30 min.

Budget

Score

Nog niet beoordeeld
Andere
Valentijnsdag,Buiten eten
Dessert
Tiramisu met frambozen en amandelenD

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 200 g frambozen
  • 175 g lange vingers
  • 125 g mascarpone
  • 12,5 cl verse room
  • 1 ei
  • 10 cl nectar van frambozen
  • 50 g griessuiker
  • 1/2 koffielepel amandelaroma

Begin met koken

Bereidingstijd: 20 min. (+ 8 uur koeling)

  1. Klop het eigeel los met de suiker tot een wit mengsel. Voeg de mascarpone en het amandelaroma toe, meng, doe er de opgeklopte room bij. Spatel er dan het heel stijfgeklopte eiwit onder.
  2. Dompel de helft van de koekjes één voor één in de frambozennectar, leg ze achtereenvolgens op de bodem van een rechthoekige schotel. Bestrooi met de helft van de frambozen en bedek met de helft van het roommengsel. Herhaal alles, dek af en zet minstens 8 uur in de koelkast.
  3. Rooster de geschaafde amandelen in een pan met antikleefbodem zonder toevoeging van vetstof. Strooi, net voor het serveren, over de tiramisu.

Kooktip

Je kan ook individuele porties tiramisu rechtstreeks op de borden maken, dek dan de borden af en zet ze in de koelkast.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 996; energie (kCal): 238; vetten (g): 13,5; verzadigde vetten (g): 8,1; koolhydraten (g): 24,5; suikers (g): 18,7; vezels (g): 2,1; eiwitten (g): 3,7; zout (g): 0,2. Energie (kcal/portie): 492,18
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Overig
Andere
Valentijnsdag,Buiten eten
Overig
Zomer
Dessert
  • Tiramisu met frambozen en amandelenD