Recept zoekresultatenTie-dye meringues
Delhaize logo
  • 00:00
    00:00
  • Tie-dye meringues

Tie-dye meringues

Moeilijkheid

Gemiddeld

Duur

< 30 min.

Budget

Score

Nog niet beoordeeld
Gluten vrij
Overig
Dessert
Tie-dye meringues

Ingrediënten voor 24 Porties

24 Porties
  • 200 g eiwitten op kamertemperatuur
  • voedingskleurstoffen naar keuze
  • 400 g fijne suiker

Begin met koken

Bereidingstijd: 20 min + 1u30 baktijd

  1. Klop het eiwit tot sneeuw en schep er geleidelijk de suiker onder totdat de meringue glanzend en stevig van structuur is.
  2. Neem een spuitzak met een ronde tuit en trek 3 of 4 strepen voedingskleurstof aan de binnenkant van de spuitzak met behulp van een fijn penseel.
  3. Vul de spuitzak vervolgens met de meringue en spuit toefjes op een bakplaat. Het kan zijn dat de eerste meringues nog geen kleurstof vertonen. Gebruik een nieuwe spuitzak voor elke kleur.
  4. Verwarm de heteluchtoven voor op 100°C en steek de meringues 1.30 u in de oven.

Kooktip

  • De nodige oventemperatuur en de hardingstijd van de meringues is afhankelijk van je oven.
  • +/- 6 eieren = 200 g eiwit
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Overig
Gluten vrij
Overig
Overig
Alle seizoenen
Dessert
  • 00:00
    00:00
  • Tie-dye meringues