Recept zoekresultatenThaise visfondue
Delhaize logo
  • Thaise visfondue

Thaise visfondue

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

€€

Score

Nog niet beoordeeld
Andere
Overig
Hoofdgerecht
Thaise visfondue

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • Fleur de sel
  • 200 g kabeljauwfilet
  • Peper van de molen
  • 1 l ontvette gevogeltebouillon
  • 1 stuk gember van 2 cm
  • 2 stengels Thais citroenkruid
  • 1 stuk rood piment
  • 6 takjes koriander
  • 200 g zalmfilet

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Kabeljauwhaasje | IJsland
    +/- 325 gr
    +/-28,35€/kg
    +/-€9,21
  • Citroengras | Wok
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Rode | Peper
    50 gr
    31,00 €/kg
    €1,55
  • Koriander
    20 gr
    54,50 €/kg
    €1,09
  • Begin met koken

    1. Snij de uiteinden van de stokjes citroenkruid. Snij ze eerst in de lengte en vervolgens in de breedte in twee. Snij de gember in schijfjes van ongeveer 3 mm dikte. Hak de koriander heel grof.
    2. Doe al deze ingrediënten in een steelpan met de gevogeltebouillon en laat 10 minuten trekken op een matig vuur. Kruid met zout en peper.
    3. Snij ondertussen de visfilets in reepjes van ongeveer 0,5 cm dikte. Maak ‘gemengde’ spiesjes met afwisselend zalm en kabeljauw.
    4. Zet het pannetje met de bouillon in het midden van de tafel. De gasten kunnen er hun spiesje ongeveer een minuut indompelen om het dan op te eten. Schep bij deze spiesjes een pollepel bouillon in een kommetje.

    Kooktip

    • Als je een kruidigere bereiding verkiest, kan je een koffielepel groene currypasta in de bouillon doen.
    • De "plus" op voedingsgebied: Het bewijs dat het mogelijk is te koken met water en toch te genieten van exotische smaken, zonder afbreuk te doen aan de kostbare omega 3-vetzuren van de vis (vooral de zalm).
    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Zuid-Oost Azie
    Andere
    Overig
    Diner
    Alle seizoenen
    Hoofdgerecht
    • Thaise visfondue

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Kabeljauwhaasje | IJsland
    +/- 325 gr
    +/-28,35€/kg
    +/-€9,21
  • Citroengras | Wok
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Rode | Peper
    50 gr
    31,00 €/kg
    €1,55
  • Koriander
    20 gr
    54,50 €/kg
    €1,09