Recept zoekresultatenThaise salade met kipbrochettes en pindanoten
Delhaize logo
  • Thaise salade met kipbrochettes en pindanoten

Thaise salade met kipbrochettes en pindanoten

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

> 30 min.

Budget

Score

4 op 5
Andere
Overig
Hoofdgerecht
Thaise salade met kipbrochettes en pindanoten

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 600 g kipfilet
  • 400 g rietsuiker
  • 1/2 citroen (het sap)
  • 100 g gemberwortel
  • peper
  • 1 eetlepel zelfgemaakte gembersiroop
  • 1 potje sataysaus
  • 1 limoen
  • 1/2 pilipili
  • enkele takjes koriander
  • 1 teentje knoflook
  • 100 g sojascheuten
  • 2 wortelen
  • 2 komkommers
  • 3 dl water

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Kipfiletreepjes
    500 gr
    11,98 €/kg
    €5,99
    F2018112200026950000
  • Ruwe rietsuiker | Easy
    Dit product is niet meer beschikbaar
    S2008040100151050000
  • Citroen | 1 st
    1 st
    0,69 €/st
    €0,69
    F2020032400055500000
  • Gember | Bio
    150 gr
    10,33 €/kg
    €1,55
    F2021022500077690000
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 60 min. + 25 min.

    1. Bereid de gembersiroop. Schil de gemberwortel en rasp. Breng het water aan de kook. Voeg de geraspte gemberwortel toe en laat 25 minuten pruttelen op een zacht vuur met het deksel op het potje. Zeef het geparfumeerde water en breng opnieuw aan de kook. Voeg de suiker toe en laat ± 30 minuten inkoken tot de helft op een zacht vuur. Giet het citroensap erbij, meng en giet in een gesteriliseerde bokaal. Bewaar op een donkere koele plek.
    2. Verwarm de oven voor op 180°C.
    3. Snijd elke kipfilet in 4 lange repen en rijg elk reepje op een satéstokje. Meng 2 el sataysaus met 2 el water (voor 4 porties) en bestrijk de kipsatés ermee. Bak de satés gaar in de oven gedurende 20 minuten.
    4. Schil de wortelen en snijd in hele fijne julienne. Schil de komkommer, snijd doormidden en verwijder de pitten. Snijd de komkommer eveneens in fijne julienne. Neem een kom en meng er de julienne in samen met de sojascheuten. Pers de knoflook en meng met het sap van de limoen, de gembersiroop en de pilipili. Roer goed en laat de salade in de dressing marineren gedurende minstens 5 minuten.
    5. Serveer de salade bij de kipsatés en geef er wat extra sataysaus bij. Werk af met enkele blaadjes koriander en een schijfje limoen. Breng op smaak met peper en zout.

    Kooktip

    Je kunt deze salade evengoed met andere groenten maken als je die voorhanden hebt: paksoi, rode ui, peultjes...

    Score
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Zuid-Oost Azie
    Andere
    Overig
    Diner
    Alle seizoenen
    Hoofdgerecht
    • Thaise salade met kipbrochettes en pindanoten

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Kipfiletreepjes
    500 gr
    11,98 €/kg
    €5,99
    F2018112200026950000
  • Ruwe rietsuiker | Easy
    Dit product is niet meer beschikbaar
    S2008040100151050000
  • Citroen | 1 st
    1 st
    0,69 €/st
    €0,69
    F2020032400055500000
  • Gember | Bio
    150 gr
    10,33 €/kg
    €1,55
    F2021022500077690000