Recept zoekresultatenThaise salade met Quornblokjes en yoghurtdressing
Delhaize logo
  • Thaise salade met Quornblokjes en yoghurtdressing

Thaise salade met Quornblokjes en yoghurtdressing

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

30-60 min.

Budget

Score

Nog niet beoordeeld
Vegetarisch
Overig
Hoofdgerecht
Thaise salade met Quornblokjes en yoghurtdressing

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 200 g natuuryoghurt
  • 2 koffielepels vers geraspte gember
  • 100 g ongeroosterde sesamzaadjes
  • 2 koffielepels Sweet Hot Chilisaus
  • 400 g Quornblokjes
  • 1 koffielepel patisseriebloem
  • 1 koffielepel Maizena Plus
  • 2 koffielepels limoensap
  • 2 teentjes geperste knoflook
  • 1 eetlepel gehakte verse koriander
  • enkele cashewnoten
  • 1 dl ketjap marinade
  • 1 koffielepel kandijsuiker
  • kropsla, tomaten, komkommer

Begin met koken

Bereidingstijd: 20 min + 2u marineren

  1. Doe de Quornblokjes in een ondiepe schaal met de knoflook, de gember, de kandijsuiker en de ketjap en meng goed door elkaar.
  2. Dek de schaal af en plaats 2 uur in de koelkast.
  3. Meng in een kom de sesamzaadjes met de maïzena, de bloem en enkele gehakte cashewnoten. Voeg de Quornblokjes toe en meng goed.
  4. Verhit de olie in een bakpan en bak de Quornblokjes goudbruin.
  5. Laat de blokjes vervolgens uitlekken op keukenpapier.
  6. Voor de saus: meng de chilisaus met het limoensap, de koriander en de yoghurt.
  7. Verdeel de Quornblokjes over de borden en serveer ze met de saus en een gemengde salade (kropsla, tomaten, komkommer).

Kooktip

Koffie: 10x12.5g Nescafé Cappuccino klaargemaakt met water uit de Brita waterzuiveraar.

Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Andere wereldkeuken
Vegetarisch
Overig
Diner
Alle seizoenen
Hoofdgerecht
  • Thaise salade met Quornblokjes en yoghurtdressing