Recept zoekresultatenThaise kreeftsalade met rijstvermicelli
Delhaize logo
  • Thaise kreeftsalade met rijstvermicelliC

Thaise kreeftsalade met rijstvermicelli

Moeilijkheid

Gemiddeld

Duur

< 60 min.

Budget

€€€

Score

Nog niet beoordeeld
Lactose vrij
Hoofdgerecht
Thaise kreeftsalade met rijstvermicelliC

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 4 levende kreeften van 500 g/stuk
  • 100 g grof zeezout
  • ijsblokjes
  • 1 komkommer (voor de salade)
  • 1/2 bussel lente-uitjes (voor de salade)
  • 1 mango (niet te rijp) (voor de salade)
  • 1/2 rode peper (voor de salade)
  • 1 bussel koriander (voor de salade)
  • 1 bussel biomunt in pot (voor de salade)
  • 1 bussel basilicum (of Thaise basilicum) (voor de salade)
  • 100 g geroosterde en gezoutenpindanoten (voor de salade)
  • 250 g rijstvermicelli (voor de salade)
  • 4 limoenen (voor de Thaise dressing)
  • 3 cm gember (voor de Thaise dressing)
  • 1 dl kokosbloesemsuikersiroop (voor de Thaise dressing)
  • 1 dl sojasaus (voor de Thaise dressing)

Begin met koken

Bereidingstijd: 45 min.

  1. Breng 3 l water met het zeezout aan de kook in een heel grote kookpot. Dompel er 2 kreeften in, met de kop eerst. Zet het deksel op de pot, breng opnieuw aan de kook en reken dan 5 min. kooktijd (1 min./100 g). Giet de kreeften af en laat ze meteen schrikken in water met ijsblokjes. Kook de andere kreeften op dezelfde manier.
  2. Maak de dressing: meng het sap van de limoenen, het sap van de gember (geraspt en tussen je vingers geperst), de suikersiroop en de sojasaus.
  3. Doe de rijstvermicelli in een grote slakom, overgiet ze met kokend water en laat 2 min. rusten. Giet ze af en spoel ze grondig onder koud water.
  4. Snijd de komkommer en de mango met de mandoline in heel fijne plakjes. Kort de lente-uitjes in en snijd ze overlangs in heel fijne slierten. Snipper de ontpitte rode peper fijn.
  5. Snijd de kreeften in 2. Dresseer ze op de borden of op een grote dienschotel met de vermicelli, de komkommer, de mango en de lente-uitjes. Werk af met de munt, de koriander, het basilicum, de rode peper en de grofgehakte pindanoten.
  6. Dien koel op en zet de dressing apart op tafel.

Tip: Gebruik bij voorkeur biomunt in pot, waarvan de heel fijne blaadjes ideaal zijn voor een slaatje, in tegenstelling tot munt in bussel waarvan de blaadjes harder zijn.

Nutritionele informatie

Per 100 g: Energie: 125 kcal – Vetten: 3 g – Koolhydraten: 16,7 g - Vezels: 1,3 g – Eiwitten: 6,9 g
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Thai
Lactose vrij
Hoofdgerecht
  • Thaise kreeftsalade met rijstvermicelliC