1
Breng 3 l water met het zeezout aan de kook in een heel grote kookpot. Dompel er 2 kreeften in, met de kop eerst. Zet het deksel op de pot, breng opnieuw aan de kook en reken dan 5 min. kooktijd (1 min./100 g). Giet de kreeften af en laat ze meteen schrikken in water met ijsblokjes. Kook de andere kreeften op dezelfde manier.
2
Maak de dressing: meng het sap van de limoenen, het sap van de gember (geraspt en tussen je vingers geperst), de suikersiroop en de sojasaus.
3
Doe de rijstvermicelli in een grote slakom, overgiet ze met kokend water en laat 2 min. rusten. Giet ze af en spoel ze grondig onder koud water.
4
Snijd de komkommer en de mango met de mandoline in heel fijne plakjes. Kort de lente-uitjes in en snijd ze overlangs in heel fijne slierten. Snipper de ontpitte rode peper fijn.
5
Snijd de kreeften in 2. Dresseer ze op de borden of op een grote dienschotel met de vermicelli, de komkommer, de mango en de lente-uitjes. Werk af met de munt, de koriander, het basilicum, de rode peper en de grofgehakte pindanoten.
6
Dien koel op en zet de dressing apart op tafel.
1
Breng 3 l water met het zeezout aan de kook in een heel grote kookpot. Dompel er 2 kreeften in, met de kop eerst. Zet het deksel op de pot, breng opnieuw aan de kook en reken dan 5 min. kooktijd (1 min./100 g). Giet de kreeften af en laat ze meteen schrikken in water met ijsblokjes. Kook de andere kreeften op dezelfde manier.
2
Maak de dressing: meng het sap van de limoenen, het sap van de gember (geraspt en tussen je vingers geperst), de suikersiroop en de sojasaus.
3
Doe de rijstvermicelli in een grote slakom, overgiet ze met kokend water en laat 2 min. rusten. Giet ze af en spoel ze grondig onder koud water.
4
Snijd de komkommer en de mango met de mandoline in heel fijne plakjes. Kort de lente-uitjes in en snijd ze overlangs in heel fijne slierten. Snipper de ontpitte rode peper fijn.
5
Snijd de kreeften in 2. Dresseer ze op de borden of op een grote dienschotel met de vermicelli, de komkommer, de mango en de lente-uitjes. Werk af met de munt, de koriander, het basilicum, de rode peper en de grofgehakte pindanoten.
6
Dien koel op en zet de dressing apart op tafel.