Recept zoekresultatenThaise curry met vis en suikererwten
Delhaize logo
  • Thaise curry met vis en suikererwtenB

Thaise curry met vis en suikererwten

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

4 op 5
Andere
Overig
Hoofdgerecht
Thaise curry met vis en suikererwtenB

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 600 g diepgevroren koolvisfilets uit Alaska MSC
  • zout
  • 200 g Thaise rijst
  • 300 g schelperwten (diepgevroren)
  • 1 Thaise rode peper
  • 30 cl kokosmelk
  • 6 blaadjes gedroogde kaffir (Blue Elephant)
  • 3 eetlepels kokosroom
  • 2 eetlepels vissaus
  • 3 eetlepels groene currypasta
  • Zwarte peper

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Alaska Pollack Filets
    675 gr
    8,43 €/kg
    €5,69
  • Rijst | Thai | Jasmijn
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Fijne erwten
    600 gr
    1,43 €/kg
    €0,86
  • Rode | Peper
    50 gr
    31,00 €/kg
    €1,55
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 20 min.

    1. Ontdooi de visfilets en de schelperwten.
    2. Giet de kokosroom en de currypasta in een wok. Laat 2 min. aanstoven op een matig vuurtje terwijl je roert. Giet de vissaus en de kokosmelk erbij. Breng aan de kook, laat 5 min. koken en zet vervolgens het vuur zachter. Voeg de schelperwten toe samen met de in stukjes gesneden vis, de kaffirblaadjes en de fijngesnipperde Thaise peper. Laat alles 10 min. sudderen op een zacht vuurtje.
    3. Dien op met de Thaise rijst die je gelijktijdig hebt bereid.

    Kooktip

    Kokosroom wordt gemaakt van geplette kokosnoot. De room is vetter en meer geparfumeerd dan kokosmelk, je moet er dus zuinig mee omspringen. Na opening bewaren in de koelkast.

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 443; energie (kCal): 106; vetten (g): 3,7; verzadigde vetten (g): 3; koolhydraten (g): 10,5; suikers (g): 1,4; vezels (g): 0,8; eiwitten (g): 7,2; zout (g): 0,7. Energie (kcal/portie): 484,42
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Zuid-Oost Azie
    Andere
    Overig
    Diner
    Alle seizoenen
    Hoofdgerecht
    • Thaise curry met vis en suikererwtenB

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Alaska Pollack Filets
    675 gr
    8,43 €/kg
    €5,69
  • Rijst | Thai | Jasmijn
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Fijne erwten
    600 gr
    1,43 €/kg
    €0,86
  • Rode | Peper
    50 gr
    31,00 €/kg
    €1,55