Recept zoekresultatenThaise curry met kip
Delhaize logo
  • Thaise curry met kip
    C
Thaise curry met kipC

Thaise curry met kip

Makkelijk
< 30 min.
5/5

Ingrediënten voorPorties

4 porties
  • 2 el arachideolie
  • 2 el fish sauce
  • 2 el green curry paste
  • 1 kl kandijsuiker
  • 600 g kippenblokjes
  • 40 dl kokosmelk
  • 2 el limoensap
  • 1 ui
  • 1 kl fijngesneden kaffirlimoenblaadjes (in bokaal)
  • 2 el arachideolie
  • 2 el fish sauce
  • 2 el green curry paste
  • 1 kl kandijsuiker
  • 600 g kippenblokjes
  • 40 dl kokosmelk
  • 2 el limoensap
  • 1 ui
  • 1 kl fijngesneden kaffirlimoenblaadjes (in bokaal)

Begin met koken

: 15 min.
1
Doe de olie in een wok en bak er de kippenblokjes en de fijngesneden ui(en) in aan op vrij hoog vuur. Voeg, wanneer ze bruin gebakken zijn, de groene currypasta toe, roer 30 sec., voeg dan de kokosmelk toe. Breng op zacht vuur aan de kook.
2
Doe er het limoensap bij, de fish sauce, de fijngesneden kaffir limoenblaadjes en de kandijsuiker. Laat 5 min. op heel zacht vuur sudderen.
3
Dien onmiddellijk op met Thaise rijst en gestoomde sluimererwten.
1
Doe de olie in een wok en bak er de kippenblokjes en de fijngesneden ui(en) in aan op vrij hoog vuur. Voeg, wanneer ze bruin gebakken zijn, de groene currypasta toe, roer 30 sec., voeg dan de kokosmelk toe. Breng op zacht vuur aan de kook.
2
Doe er het limoensap bij, de fish sauce, de fijngesneden kaffir limoenblaadjes en de kandijsuiker. Laat 5 min. op heel zacht vuur sudderen.
3
Dien onmiddellijk op met Thaise rijst en gestoomde sluimererwten.
Nutritionele informatie
C
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 597; energie (kCal): 143; vetten (g): 9,3; verzadigde vetten (g): 6; koolhydraten (g): 2,5; suikers (g): 1,6; vezels (g): 0,5; eiwitten (g): 12,4; zout (g): 0,8. Energie (kcal/portie): 433
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 597; energie (kCal): 143; vetten (g): 9,3; verzadigde vetten (g): 6; koolhydraten (g): 2,5; suikers (g): 1,6; vezels (g): 0,5; eiwitten (g): 12,4; zout (g): 0,8. Energie (kcal/portie): 433
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Aziatisch
Vlees - minder dan 3€
Diner
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Mild curry paste

Patak's

Mild curry paste

165 gr

€2,19

Cassonade

Tienen-Tirlemont

Cassonade

500 gr

€1,59

Filet | Kip

Delhaize

Filet | Kip

600 gr

€7,80

Kokosmelk

Delhaize

Kokosmelk

10 × 40 cl

Kleine Leeuw, kleine prijs

€9,90

Limoen | 1 st

Delhaize

Limoen | 1 st

1 st

€0,59

Gele uien | Netje

Delhaize

Gele uien | Netje

500 gr

€1,99

Reeds in je keuken

Olie | Arachide

Delhaize

Olie | Arachide

1 l

Kleine Leeuw, kleine prijs

€3,19

Totaal:
€24,06