Terrine van forel met babyprei
Moeilijkheid
MakkelijkDuur
> 30 min.Budget
€€Score
4 op 5Andere
Pasen
Lunch


Ingrediënten voor 4 Porties
- 3 zakjes agar-agar
- 2 potten visfond
- 1/2 citroen
- 4 muntblaadjes
- 2 takjes bladpeterselie
- 7 takjes dragon
- 1/2 bosje bieslook
- 3 babypreien
- 3 forel taste of Inspirations
- 2 Bulgaarse yoghurts
- peper
Begin met koken
Bereidingstijd: 30 min.
- Stoom de forellen 15 minuten. Laat ze afkoelen. Verwijder de kop, het vel en maak het vlees los.
- Snij de prei in stukken met de breedte van een cakevorm. Stoom ze.
- Giet de visfond in een kookpan en breng aan de kook. Zet van het vuur en dompel er de bieslook, de dragonblaadjes en de peterselie in. Doe er peper bij. Mix. Doe de agaragar erbij en laat 2 min. al kloppend koken.
- Bekleed de vorm met voedingsfolie en laat ruim over de randen uitsteken. Wissel een laag prei af met een laag forel en herhaal. Giet een beetje bouillon tussen elke laag. Vouw de folie dicht en zet 3 uur in de koelkast.
- Dien deze terrine op met een verse yoghurtsaus die je mixt met 1 scheutje citroensap, enkele dragonblaadjes, munt, zout en peper.
Kooktip
Kan vooraf worden klaargemaakt.
Nutritionele informatie
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 257; energie (kCal): 61; vetten (g): 1,8; verzadigde vetten (g): 0,9; koolhydraten (g): 4,3; suikers (g): 2,4; vezels (g): ; eiwitten (g): 6,6; zout (g): 0,4. Energie (kcal/portie): 207,77
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.Nutritionele informatie
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Overig
Andere
Pasen
Diner
Lente
Lunch