Recept zoekresultatenTerrine van courgettes met geitenkaas en munt
Delhaize logo
  • Terrine van courgettes met geitenkaas en muntA

Terrine van courgettes met geitenkaas en munt

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

30-60 min.

Budget

Score

Nog niet beoordeeld
Vegetarisch
Buiten eten,Picknick
Lunch
Terrine van courgettes met geitenkaas en muntA

Ingrediënten voor 6 Porties

6 Porties
  • 1 kg courgette
  • zout
  • 2 eetlepels olijfolie
  • muntblaadjes
  • 10 cl verse lightroom
  • 100 g broodkruim
  • 2 uien
  • 5 eieren
  • 240 g geitenkaas (in rolletje)
  • peper

Begin met koken

Bereidingstijd: 25 min. bereidingstijd + 50 min. kooktijd

  1. Snij de courgettes in kleine blokjes en hak de uien fijn. Laat 15 min. fruiten in de olie.
  2. Verwarm de oven voor op 150°C.
  3. Overgiet het broodkruim met de room en mix. Doe daarbij de eieren, zout en peper. Meng goed en voeg er dan de grof verkruimelde geitenkaas bij.
  4. Doe de versnipperde munt bij de courgettes en meng met de eierbereiding. Giet in een cakevorm die is bekleed met bakpapier.
  5. Zet deze in een ovenschotel die is gevuld met water en laat 50 min. bakken.
  6. Dien koel op als voorgerecht, bij een buffet of tijdens een picknick.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 439; energie (kCal): 105; vetten (g): 6,9; verzadigde vetten (g): 3,4; koolhydraten (g): 5,4; suikers (g): 1,8; vezels (g): 1,2; eiwitten (g): 5,3; zout (g): 0,4. Energie (kcal/portie): 309,12
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Andere wereldkeuken
Vegetarisch
Buiten eten,Picknick
Diner
Alle seizoenen
Lunch
  • Terrine van courgettes met geitenkaas en muntA