Recept zoekresultatenTerrine van asperges en erwten met spek en munt
Delhaize logo
 • Terrine van asperges en erwten met spek en muntA

Terrine van asperges en erwten met spek en munt

Moeilijkheid

Gemiddeld

Duur

30-60 min.

Budget

Score

5 op 5
Andere
Buiten eten,Picknick
Lunch
Terrine van asperges en erwten met spek en muntA

Ingrediënten voor 8 Porties

8 Porties
 • 1 bundel groene asperges
 • 300 g erwten
 • 200 g ontbijtspek
 • 12 grote muntblaadjes
 • 150 g ricotta
 • 4 eieren
 • peper
 • 30 g geraspte parmezaan

Begin met koken

Bereidingstijd: 25 min. + 45 min. baktijd

 1. Verwarm de oven voor op th. 6 (180°C).
 2. Schil de asperges niet, verwijder alleen het harde, onderste gedeelte. Snij de dikste overlangs in twee. Laat ze in gezouten kokend water 6 min. garen. Spoel ze onder koud water en laat ze uitlekken op keukenpapier.
 3. Kook ondertussen de erwten 3 min. in gezouten kokend water. Giet ze af, spoel ze onder koud water en dep ze met keukenpapier droog. Mix ze met de ricotta, de eieren, de muntblaadjes en de parmezaan. Kruid af.
 4. Bekleed een kleine cakevorm met 2 rijen speksneetjes, laat de rijen mekaar op de bodem overlappen en laat de uiteinden van het spek ruim over de randen van de vorm hangen. Schep er een derde van de puree op, bedek met de helft van de asperges. Maak op deze manier nog een laag en eindig met een laag puree. Vouw het overhangende spek op de bereiding en laat 35 min. in de oven bakken.
 5. Haal uit de vorm en zet nog 10 min. in de oven.
 6. Serveer als voorgerecht, lauw of koud, met een slaatje.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 511; energie (kCal): 123; vetten (g): 7,6; verzadigde vetten (g): 3,4; koolhydraten (g): 4; suikers (g): 1,1; vezels (g): 2,3; eiwitten (g): 8,5; zout (g): 0,6. Energie (kcal/portie): 184,5
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Andere wereldkeuken
Andere
Buiten eten,Picknick
Diner
Zomer,Lente
Lunch
 • Terrine van asperges en erwten met spek en muntA