Recept zoekresultatenTempura van oesters
Delhaize logo
  • 00:00
    00:00
    B
  • Tempura van oesters

Tempura van oesters

Moeilijkheid

Gemiddeld

Duur

< 30 min.

Budget

€€€

Score

5 op 5
Eindejaar
Lunch
Tempura van oestersB

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 12 oesters taste of Inspirations 'Royale'
  • 4 limoenen
  • 4 eetlepels mayonaise
  • 75 g tempurabloem
  • 1 eetlepel wasabipasta
  • 1,1 dl koud (spuit)water
  • 10 g verse dragon
  • 1 eetlepel kruiden "Thai Mix" Market Fresh
  • 20 g wasabinootjes

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • oesters | Royal | Irish
    Dit product is niet meer beschikbaar
    F2005100400217200000
  • Limoen | 1 st
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    1 st
    0,49 €/st
    €0,49
    F2020032300055460000
  • PANEERMIX TEMPURA
    nutri-score-bordered-d.external.e93ab34c.svg
    Dit product is niet meer beschikbaar
    S2012032900118450000
  • Wasabi pasta
    nutri-score-bordered-d.external.e93ab34c.svg
    43 gr
    87,21 €/kg
    €3,75
    S2009051200121810000
  • Begin met koken

    1. Maak de wasabimayonaise: meng de wasabipasta en de fijngehakte dragon met de mayonaise.
    2. Open de oesters en vang het vocht op.
    3. Cutter de wasabinootjes fijn in de blender of een hakmolentje en voeg ze bij de tempurabloem.
    4. Voeg de 'Thai Mix'-kruiden, het oestervocht en het (spuit)water toe en meng tot een beslag.
    5. Verwarm de frituurpan op 190°C.
    6. Haal de oesters door het beslag en bak ze goudbruin in de hete olie. Bak nooit te veel oesters in één beurt om te vermijden dat ze aan elkaar kleven.
    7. Dien op met de wasabimayonaise en een limoenpartje.

    Kooktip

    Gebruik spuitwater in plaats van plat water voor een nog luchtiger beslag.

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 524; energie (kCal): 125; vetten (g): 6; verzadigde vetten (g): 0,7; koolhydraten (g): 13,7; suikers (g): 1; vezels (g): ; eiwitten (g): 3,8; zout (g): 1. Energie (kcal/portie): 233,5
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Andere wereldkeuken
    Eindejaar
    Diner
    Alle seizoenen
    Lunch
    • 00:00
      00:00
      B
    • Tempura van oesters

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • oesters | Royal | Irish
    Dit product is niet meer beschikbaar
    F2005100400217200000
  • Limoen | 1 st
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    1 st
    0,49 €/st
    €0,49
    F2020032300055460000
  • PANEERMIX TEMPURA
    nutri-score-bordered-d.external.e93ab34c.svg
    Dit product is niet meer beschikbaar
    S2012032900118450000
  • Wasabi pasta
    nutri-score-bordered-d.external.e93ab34c.svg
    43 gr
    87,21 €/kg
    €3,75
    S2009051200121810000