Tempura van groenten, saus met chorizo
Moeilijkheid
MakkelijkDuur
< 30 min.Budget
€€Score
Nog niet beoordeeldAndere
Overig
Aperitief

Ingrediënten voor 4 Porties
- 20 cl gevogeltebouillon
- 2 rapen
- 3 kleine rode bieten
- 2 broccolistammen
- zout
- frituurolie
- bloem voor de groenten
- 130 g gezeefde bloem
- 15 cl ijskoud water
- 1 eigeel
- 6 cl olijfolie
- 75 g pikante chorizo
- 1 handvol kervel
Begin met koken
Bereidingstijd: 20 min. + 3 min. kooktijd
- Na het verwijderen van het vel, snijd de chorizo in blokjes. Meng ze met de koude bouillon en olijfolie in een blender. Breng zachtjes tot koken in een kookpan en bak nog 5 min. verder. Giet opnieuw in de blender en meng tot je een homogene saus krijgt.
- Klop het eigeel en het water. Voeg de bloem en een snuifje zout toe tijdens het kloppen. Bewaar in de koelkast.
- Warm de frituurolie op 180ºC.
- Schil de broccolistammen, de bieten en de rapen, en snijd ze daarna in fijne sneetjes. Bestrooi de groenten en de kervel met bloem. Dop deze snel in het beignetdeeg en doe 3 min. in de frituurpan. Laat uitlekken en leg op absorberend papier.
- Op het bord: serveer de tempura van groenten met de chorizosaus.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Overig
Andere
Overig
Overig
Alle seizoenen
Aperitief