Overslaan
Delhaize logo

Welkom

Naar mijn profiel
0

Productterugroeping:« VEGAN GIRASOLI SPINAZIE 250G »Lees meer >

Recept zoekresultatenTempura van groenten en wasabimayonaise
Delhaize logo
  • Tempura van groenten en wasabimayonaise
    A
Tempura van groenten en wasabimayonaiseA

Tempura van groenten en wasabimayonaise

Makkelijk
< 30 min.
0/5

Ingrediënten voorPorties

4 porties
  • 2 zoete puntpaprika's
  • 125 g minimaïs
  • 110 g groene miniasperges
  • 2 el kant-en-klare aïoli
  • 1/2 kl wasabi
  • 120 g tarwebloem of panko
  • 2 dl spuitwater
  • 1 kl pikant currypoeder
  • 2 zoete puntpaprika's
  • 125 g minimaïs
  • 110 g groene miniasperges
  • 2 el kant-en-klare aïoli
  • 1/2 kl wasabi
  • 120 g tarwebloem of panko
  • 2 dl spuitwater
  • 1 kl pikant currypoeder

Begin met koken

: 20 min
1
Snijd de paprika’s overlangs in 2 en verwijder de zaadlijsten en zaadjes. Snijd de paprika’s in lange dunne repen. Snijd de maïskolfjes overlangs in 2. Snijd de uiteinden van de groene asperges.
2
Bereid de wasabimayonaise. Meng hiervoor de aïoli met de wasabi. Voeg eventueel extra wasabi toe als je het liever wat pikanter hebt.
3
Weeg de bloem af en giet het spuitwater erbij, meng goed zodat alle klontertjes bloem verdwijnen. Voeg het currypoeder toe en meng goed.
4
Verwarm de friteuse voor op 160°C.
5
Neem een grote mengschaal en doe er de helft van de groenten in. Wentel de stukjes groenten net voor het bakken door het tempurabeslag en bak ze kort krokant in de friteuse gedurende ± 3 min. Herhaal voor de overige groenten.
6
Serveer de tempura van groenten met de wasabimayonaise.
1
Snijd de paprika’s overlangs in 2 en verwijder de zaadlijsten en zaadjes. Snijd de paprika’s in lange dunne repen. Snijd de maïskolfjes overlangs in 2. Snijd de uiteinden van de groene asperges.
2
Bereid de wasabimayonaise. Meng hiervoor de aïoli met de wasabi. Voeg eventueel extra wasabi toe als je het liever wat pikanter hebt.
3
Weeg de bloem af en giet het spuitwater erbij, meng goed zodat alle klontertjes bloem verdwijnen. Voeg het currypoeder toe en meng goed.
4
Verwarm de friteuse voor op 160°C.
5
Neem een grote mengschaal en doe er de helft van de groenten in. Wentel de stukjes groenten net voor het bakken door het tempurabeslag en bak ze kort krokant in de friteuse gedurende ± 3 min. Herhaal voor de overige groenten.
6
Serveer de tempura van groenten met de wasabimayonaise.
Nutritionele informatie
A
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 409; energie (kCal): 98; vetten (g): 2,5; verzadigde vetten (g): 0,3; koolhydraten (g): 15,8; suikers (g): 1; vezels (g): 3,4; eiwitten (g): 2,9; zout (g): 0,5. Energie (kcal/portie): 132,5
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 409; energie (kCal): 98; vetten (g): 2,5; verzadigde vetten (g): 0,3; koolhydraten (g): 15,8; suikers (g): 1; vezels (g): 3,4; eiwitten (g): 2,9; zout (g): 0,5. Energie (kcal/portie): 132,5
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Aziatisch
Vegetarisch
Picknick,Pasen
Overig
Lente
Snack

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Rode | Peper | Verpakt

Delhaize

Rode | Peper | Verpakt

50 gr

€1,49

Maïs | Crispy | 0% Zout

Bonduelle

Maïs | Crispy | 0% Zout

150 gr

€2,15

Asperges | Groen-Mini

Delhaize

Asperges | Groen-Mini

110 gr

€4,49

Saus | Knoflook

Devos & Lemmens

Saus | Knoflook

30 cl

€2,19

Wasabi pasta

Saitaku

Wasabi pasta

43 gr

€3,85

Tarwebloem

Delhaize

Tarwebloem

1 kg

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,49

Fever Tree Ginger Beer 500 ml |Premium Mixer|Fever-Tree Ginger Beer 50cl

Fever-Tree

Fever Tree Ginger Beer 500 ml |Premium Mixer|Fever-Tree Ginger Beer 50cl

50 cl

€3,79

Saus | Curry

Devos & Lemmens

Saus | Curry

30 cl

€2,45

Totaal:
€20,90