Tempura van groenten en wasabimayonaise
Moeilijkheid
MakkelijkDuur
< 30 min.Budget
€Score
Nog niet beoordeeldVegetarisch
Overig
Snack
Winkelen voor dit recept


Ingrediënten voor 4 Porties
- 2 zoete puntpaprika's
- 125 g minimaïs
- 110 g groene miniasperges
- 2 eetlepels kant-en-klare aïoli
- 1/2 koffielepel wasabi
- 120 g tarwebloem of panko
- 2 dl spuitwater
- 1 koffielepel pikant currypoeder
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F2021022400077530000
F1995061200317600000
Laad nog 3 producten
Begin met koken
Bereidingstijd: 20 min
- Snijd de paprika’s overlangs in 2 en verwijder de zaadlijsten en zaadjes. Snijd de paprika’s in lange dunne repen. Snijd de maïskolfjes overlangs in 2. Snijd de uiteinden van de groene asperges.
- Bereid de wasabimayonaise. Meng hiervoor de aïoli met de wasabi. Voeg eventueel extra wasabi toe als je het liever wat pikanter hebt.
- Weeg de bloem af en giet het spuitwater erbij, meng goed zodat alle klontertjes bloem verdwijnen. Voeg het currypoeder toe en meng goed.
- Verwarm de friteuse voor op 160°C.
- Neem een grote mengschaal en doe er de helft van de groenten in. Wentel de stukjes groenten net voor het bakken door het tempurabeslag en bak ze kort krokant in de friteuse gedurende ± 3 min. Herhaal voor de overige groenten.
- Serveer de tempura van groenten met de wasabimayonaise.
Kooktip
- Bak niet te veel groenten tegelijk, zodat ze de kans krijgen om allemaal even knapperig te zijn.
- Tempura is een licht beslag op basis van ijskoud water en tarwebloem/panko. Om het beslag nog lichter te maken, gebruiken de Japanners soms spuitwater. Ze mengen het beslag met 'chopsticks', wat voor extra lucht en 'crunchiness' zorgt. Let er wel op dat je niet te lang mengt, anders klop je al de lucht weer uit het deeg en wordt het taai.
Nutritionele informatie
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 409; energie (kCal): 98; vetten (g): 2,5; verzadigde vetten (g): 0,3; koolhydraten (g): 15,8; suikers (g): 1; vezels (g): 3,4; eiwitten (g): 2,9; zout (g): 0,5. Energie (kcal/portie): 132,5
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.Nutritionele informatie
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Aziatisch
Vegetarisch
Overig
Overig
Alle seizoenen
Snack
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F2021022400077530000
F1995061200317600000
Laad nog 3 producten