Iedere donderdag nieuwe promoties
Thuislevering vanaf €5,95
Gratis ophalen in de winkel vanaf €150
Bezorgd tot aan je voordeur van 7u tot 21u
Gepersonaliseerde voordelen met je SuperPlus-kaart

Belangrijk berichtProductterugroepingen - Delhaize vraagt haar klanten om de "Kikkerbillen 13/20, 450g" niet te consumeren en terug te brengen naar een verkooppunt.Lees meer >

Recept zoekresultatenTataki van hinde met krokante groenten
Delhaize logo
  • 00:00
    00:00
  • Tataki van hinde met krokante groenten

Tataki van hinde met krokante groenten

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

> 30 min.

Budget

€€

Score

2 op 5
Gluten vrij
Overig
Hoofdgerecht
Tataki van hinde met krokante groenten

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 600 g hindefilet
  • 2 el extra vierge olijfolie
  • 1 eetlepel ruwe rietsuiker
  • 1 dl rijstazijn
  • 1 dl sojasaus
  • 4 eetlepels sesamzaadjes
  • 1/2 rode peper
  • 3 cm gember
  • 2 citroenen (het sap)
  • 2 wortelen
  • 200 g peulerwten
  • 200 g fijne groene boontjes
  • peper en zout

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Ruwe rietsuiker kristal | Fairtrade
    1 kg
    2,99 €/kg
    €2,99
  • Rijstazijn
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Saus | Soja
    25 cl
    18,60 €/l
    €4,65
  • Gepelde Sesam
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 20 min.

    1. Snijd de uiteinden van de boontjes en de peulerwten en blancheer ze 3 min in een grote pot gezouten kokend water. Giet af en laat schrikken in ijswater zodat ze hun groene kleur behouden. Schil de wortelen en snijd in lange stukken van 1 cm breed. Snijd ze daarna in flinterdunne slierten met de dunschiller.
    2. Bereid de saus: schil, rasp en pers de gember. Meng het gembersap, samen het citroensap, de sojasaus, de rijstazijn en de ruwe rietsuiker.
    3. Zet een pan op het vuur met de olijfolie en laat heet worden. Kruid de hindefilet met peper en zout en korst het vlees 1 min. langs elke kant. Blus met de saus, laat ± 4 min. inkoken en draai het vlees regelmatig zodat de smaak van de saus goed opgenomen wordt. Bak het vlees mooi rosé. Haal het vlees uit de pan, wikkel in een vel aluminiumfolie en laat 5 min. rusten.
    4. Laat de saus ondertussen verder inkoken totdat die licht stroperig wordt.
    5. Bestrooi je werkvlak met de sesamzaadjes en rol het vlees erdoor zodat je een krokante sesamkorst krijgt. Snijd het vlees in heel fijne plakjes.
    6. Verdeel de boontjes en de peulerwten over de borden en schik er de fijne plakjes hinde op en overgiet nogmaals met de saus. Werk af met de opgerolde wortelsliertjes en breng verder op smaak met fijngesnipperde rode peper(s).

    Kooktip

    Maak een kunstwerk van je bord door je groenten erg fijn te snijden en op verschillende manieren te presenteren.

    Score
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Overig
    Gluten vrij
    Overig
    Diner
    Herfst
    Hoofdgerecht
    • 00:00
      00:00
    • Tataki van hinde met krokante groenten

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Ruwe rietsuiker kristal | Fairtrade
    1 kg
    2,99 €/kg
    €2,99
  • Rijstazijn
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Saus | Soja
    25 cl
    18,60 €/l
    €4,65
  • Gepelde Sesam
    Dit product is niet meer beschikbaar